Akcija za pomoć porodici Stojmenović , za bolje uslove života njihove dece (FOTO)

Foto:Srbi za Srbe
311

Porodica Stojmenović živi u Žbevcu kod Bujanovca. Prodicu čine mladi bračni par Miloš i Marija i njihovo troje dece Tamara (7), Anja (9) i Martin (12).

Ova skromna porodica živi u vrlo teškim uslovima. Pored toga, prošle godine ćerki Anji je otkrivena leukemija. Od tada se Stojemnovići bore svim snagama da joj bude bolje. Anje je trenutno u procesu hemoterapije i ima još godinu dana lečenja, zbog čega je neophodno da uvek nosi zaštitnu masku na licu.

Međutim Stojmenović žive u vrlo teškim uslovima. Kuću nisu uspeli da sazidaju do kraja, pa je dnevna soba, u kojoj provode najviše vremena improvizovana – ograđena ciglama i pokrivena nadstrešnicom. U sobi duva sa svih strana, što je posebno opasno po malu Anju. Sa pojavom Anjine bolesti, sve nade da će uspeti da završe kuću pale su u vodu.

Prema informacijama humanitarne organzacije „Srbi za Srbe“, pored dečijeg dodatka i socijalne pomoći, otac Miloš u svom dvorištu popravlja automobile bez ozbilnog alata i radionice, pod vedrim nebom i često po lošim vremenskim uslovima. To je jedini način kako da obezbedi sredstva za život svoje porodice. Za Anjino lečenje, lekove, česte odlaske kod lekara u Niš i Beograd..

Stojmenovići uz pomoć dobrih ljudi prikupljaju sredstva za lečenje, ali kuća i dalje ostaje problem. Ne samo da je kuća nezavršena, već svi spavaju na jednom krevetu i dušeku – njih petoro.

Zbog toga su članovi humanitarne organizacije Srbi za Srbe odlučili da pomognu ovoj porodici

Kako da pomognete ovoj porodici možete detaljnije pročitati OVDE.

T.Njegomir

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More