Uskoro manifestacija u Frankfurtu: “Dani kulture – SRBIJA”

Foto/Printscreen/You Tube
374

Generalni konzulat Republike Srbije u Frankfurtu, u saradnji sa Centralnim savetom Srba u Hesenu, Eparhijom Srpske pravoslavne crkve u Nemačkoj, Turističkom organizacijom Srbije i Dečjim kulturnim centrom Beograd, te brojnim srpskim udruženjima i klubovima, organizuje manifestaciju pod nazivom „Dani kulture – SRBIJA“ (Кulturtage – Serbien), koja će biti održana na jednom od glavnih gradskih trgova u Frankfurtu na Majni, Am Rosmarkt, u subotu 22. juna i u nedelju 23. juna 2019. godine.

Događaj je osmišljen kao dvodnevni kulturno-umetnički program na otvorenom, u okviru kojeg će biti upriličene pozorišne predstave, muzički koncerti, likovni atelje za decu, folklorni nastupi i sportska takmičenja a na štandovima oko glavne pozornice sa pratećim sadržajima, biti omogućeno predstavljanje našeg istorijskog i kulturnog nasleđa, turističke ponude i privrednih potencijala, kao i duhovne tradicije i sportskih dostignuća.
Ideja organizatora da se jednom od gradova Srbije omogući predstavljanje u okviru manifestacije, u vidu promocije lokalnih turističkih atrakcija i privrednog razvoja na zasebnom štandu na frankfurtkom gradskom trgu Rosmarkt, biće ostvarena dolaskom predstavnika Grada Čačak.
Celokupni prihod od ugostiteljske ponude nacionalnih jela i pića, namenjen je donaciji za opremanje novog crkvenog hrama Vaskrsenja Gospodnjeg u Frankfurtu na Majni.

Izvor Nasiusvetu.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More