Kad Crnogorac opisuje Švedsku: Imaju neprimjereno mnogo parkova! (VIDEO)

Foto: printscreen/facebook/Bogatstvo uma
324

Navikli smo da naši ljudi, kada se odselu u bilo koju evropsku prestonicu, bezrezervno hvale uslove života, gotovo ne dozvoljavajući da nađu bilo koju zamerku.

Jedan Crnogorac je u veoma šaljivom tonu opisao prestonicu Švedske, ističući njene nesumnjive kvalitete i upoređivao kako se to radi u Crnoj Gori.

Počevši od prve karakteristike Stokholma, pregršt zelenih kutaka, Crnogorac kaže da nije mogao od toliko zelenila da oseti smog ovog velegrada, napomenuvši da bi se to u njegovoj domovini lepo iskoristilo za seču drva i zaradio novac.

On se osvrnuo i na štedljivost ovog evropskog naroda, kako ne koriste službena auta nego na posao idu metroom ili peške, ukazavši da takava štedljiv način života dovodi do otuđenosti i hladnoće među ljudima.

Zaprepšćen je brojem muzeja koliko se nalazi u ovom gradu, ali ga svakako odušeljavala sve što je besplatno kao što je školovanje i knjige za decu.

Ono što je sigurno jeste da je ovim šaljivim zapisom Crnogorac više opisao naš mentalitet nego švedski.

Pogledajte i prosudite sami:

https://www.facebook.com/watch/?v=2429234170461858

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More