Posle 25 godina nastavak gradnje “Dedinja 2”, magnet i za strane pacijente

OTO TANJUG/ RADE PRELIC
213

BEOGRAD – Posle 25 godina čekanja, danas će biti početa izgradnja “Dedinja 2” – druge faze Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” što će za godinu i po dana kada bude završena omogućiti još bolje rezultate rada ove svetski poznate zdravstvene ustanove, izjavio je direktor “Dedinja” Milovan Bojić.

Svečanom polaganju kamena temeljca prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica parlamenta Maja Gojković, patrijarh SPC Irinej, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ministar za zašitu životne sredine Goran Trivan.

Bojić je istakao da je izgradnja “Dedinja 2” velika investicija, jedna u nizu značajnog investicionog zamajca u srpskom zdravstvu koji nije zapamćen u poslednjih 50 godina, a pokrenula ga je sadašnja vlast.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

Na svečanosti kojom se obeležava početak radova, direktor „Dedinja“ Milovan Bojić rekao je da je ovo veliki dan za taj Insitut, koji je, kaže, jedna od vodećih zdravstvenih ustanova u Evropi i svetu.

„On je srpski brend, uvažen i prepoznat u celom svetu“, rekao je Bojić.

On je naveo da iza Instituta stoje mnogobrojne generacije vrhunskih doktora, medicinskih sestara i tehničara, ali i armija zadovoljnih pacijenata iz celog regiona.

Podsetio je na početak rada klinike pre nešto više od četiri decenije, od kada je, kaže, učetvorostručen kapacitet i udesetostručen asortiman usluga.

„To je model kakav istorija zdravstvenog sistema nije poznavala“, rekao je Bojić i dodao da je napravljen tim lekara poput Zvezdinog iz 1991. godine, koji su oplemenili srpsku medicinu novim podvizima.

Time je Insitututu „Dedinje“ postao magnet za privlačenje stranih pacijenata, dodao je Bojić.

FOTO: TANJUG/ RADE PRELIC

Rekao je i da je izgradnjom „Dedinja 2“ dobijena velika bitka, koja ne bi bila ostvarena bez razumevanja predsednika Aleksandra Vučića, ali ni bez zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

Radovi bi, prema najavama, trebalo da budu završeni za godinu i po dana.

Za izgradnju je obezbeđeno 27,4 miliona evra, a posle izgradnje novog objekta na površini od 14.000 metara kvadratnih, krenuće se u rekonstrukciju postojeće klinike „Dedinje 1““.

Institut „Dedinje“ sa 2.206 operacija na srcu jedna je od vodećih zdravstvenih ustanova tog tipa u Evropi i svetu.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More