Zbog posvećenosti srpskih stručnjaka nemačka kompanija je izabrala našu zemlju, ali to nije sve

FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL
501

“Beogradski region bio nam je od početka favorit za gradnju fabrike u Srbiji. Razlog je logistika i pouzdana infrastruktura jer imati fabriku na svega 25 kilometara od međunarodnog aerodroma je ključni faktor za našu operaciju koja se odnosi na remont delova za avione”, kaže ekskluzivno za “Blic Biznis” Markus Folfle, direktor korporativnih komunikacije u kompaniji MTU Aero Engines sa sedištem u Minhenu.

Govoreći o motivima za dolazak u Novu Pazovu i odgovarajući na pitanje da li je Srbija u tom smislu imala konkurenciju, Folfle kaže da im je pored dobrih logističkih veza Srbija kao destinacija odgovarala i zbog još nekoliko razloga.

Nemačka kompanija MTU donela odluku: U ovom gradu u Srbiji će graditi fabriku!

“Pogledajte naš uspeh u Poljskoj. Pre 10 godina tamo smo bili prvi investitori, a u međuvremenu su mnoge aviokompanije upravo u toj zemlji izgradile svoje ispostave. Tako i u Srbiji vidimo priliku za stvaranje jezgra budućeg vazduhoplovnog klastera. Takođe, u vašoj zemlji vidimo mogućnost uvođenja stručne obuke za potrebe vazduhoplovstva. Konačno, jedan od razloga našeg dolaska u vašu zemlju je to što imate motivisane i posvećene eksperte”, ocenili su za “Blic Biznis” u ovoj nemačkoj kompaniji koja je vodeći prozvođač i remonter motora za komercijalne i vojne avione u svetu.

Folfle kaže je menadžment ove nemačke kompanije “postigao veliki napredak u pregovorima sa srpskim vlastima, kao i da su vrlo optimistični i da se nadaju da će ugovor o dolasku u Srbiju biti finalizovan uskoro”.

“Očekujemo otvaranje nekoliko stotina novih radnih mesta. Prvo ćemo otvoriti predstavništvo i početi da radimo ono što je neophodno kako bi koordinirali tekuće poslove i pripremu za rad fabrike u Srbiji. Obimnije zapošljvanje planiramo od 2022. godine, a cilj je da do 2027. zaposlimo ukupno 400 ljudi”, otkrivaju u MTU.

Izvor Blic biznis
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More