Kamp za srpsku decu u Južnoj Africi

Upis u toku!

SKUD Afrika
565

Srpsko kulturno umetničko društvo “Afrika” u saradnji sa srpskom školom “Sveti Sava” iz Johanezburga od 06. do 10. decembra organizuje kamp “Naša priča” za decu od 6 do 16 godina, javlja RTS.

Cilj kampa je da se kroz razne aktivnosti kampa radi na popularisanju srpske kulture i deci približi bogato srpsko nasleđe, očuvanje folklora i kulturne baštine.

Kamp se organizuje za decu od 6 do 16 godina u periodu od 06. do 10. decembra u Britsu, na imanju člana UO SKUD- a Save Mandića.

Tokom održavanja kampa deca će imati priliku da uče srpski jezik i upoznaju se sa Srbijom, njenom književnošću, kulturom i istorijom od nastavnika srpskog jezika Zemunske gimnazije i režisera Boška Milosavljevića.

Pored ovog dela programa SKUD “Afika” će organizovati da deca igraju folklor u večernjim satima i da se druže sa igračima i koreografom njihovog društva. Pored sportskih aktivnosti i muzičke sekcije biće organizovana i likovna sekcija na kojoj  će deca moći da nauče osnove ikonopisanja i kaliografije, a svako jutro uz himnu Srbije dan će počinjati podizanjem srpske zastave na jarbol.

Rok za prijavu je četvrtak 22. novembar 2018. godine.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More