Novinar Figaroa posle reportaže o Kosovu: Izgleda da nismo sami , nastavićemo da radimo svoj posao

Foto: Facebook/ Arno Gujon
241

Žan Kristof Bison, zamenik glavnog urednika Figaroa, koji je pisao reportažu o Srbima na KiM na deset strana pod naslovom “Srpski duh otpora” na meti je kritika.

Kako je ranije kazao osnivač humanitarne organizacije “Solidarnost za Kosovo” Arno Gujon, njih dvojica susreli su se sa pretnjama i osudama “proalbanskih francuskih novinara”.

Francuskim novinarima pretili zbog reportaže o Kosovu

Bison je sada na Tviteru podelio tekst još jednog francuskog magazina koji je pisao o Kosmetu uz poruku onima kojima se nije dopala reportaža o Srbima na KiM u Figarou.

Francuski humanitarac za “Figaro” na deset strana o životu na Kosovu: Srpski duh otpora je netaktnut – ugledajmo se na njih!(FOTO)

“Svima onima kojima smeta reportaža o drami Srba na KiM u “Figarou” poručujem – nastavićemo da radimo svoj posao. Sudeći prema čitanosti magazina “Marjanel” nedelju dana kasnije, nismo sami”, napisao je on na Tviteru.

Reportaža o životu Srba na KiM objavljena u francuskom listu “Figaro” istinski govori o humanitarnoj situaciji u srpskim enklavama na KiM, izjavio je ranije Gujon.

On je dodao da zasluge za reportažu idu trojici hrabih novinara francuskog magazina, ocenjujući da nije lako na Zapadu, u Francuskoj, biti objekativan kada su u pitanju ispolitizovane teme.

Zamenik direktora “Figaro magazina”: Srbi, ni sami niste svesni koliko značite svetu

“Oni su napravili fenomenalnu repotažu koja istinski govori o humanitarnoj situaciji u enklavama na Kosovu i Metohiji”, ocenio je Gujon.

Istakao je da je “Figaro” najčitaniji i najprodavaniji časopis u Francuskoj i da će svaki čitalac imati priliku da se upozna sa onim što se dešava na KiM već 20 godina.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More