Koliko koštaju proizvodi balkanskih brendova u Švedskoj? (VIDEO)

Foto/Printscreen/You Tube
404

 

Mnogi od onih koji duže vremena borave u inostranstvu, kažu da ih osim nostalgije, muči još jedna vrsta sentimentalnosti. Nedostaju im ukusi prehrambenih proizvoda brendova sa Balkana. I ma koliko konzumirali tamo “negde daleko” kvalitetnu i ukusnu hranu, nekako nikada i ništa od toga nema onaj dobro poznati ukus omiljenog keksa, soka, kafe ili suhomesnatih proizvoda kao kod kuće.

Mnogi od čuvenih brendova iz regiona datiraju još iz vremena nekadašnje Jugoslavije, pa time dobijaju i  “jugo-nostalgičarsku” težinu. Eurokrem, Jafa keks, slani štapići, Kokta…samo su neke od onih stvari čiji ukus na jeziku izaziva i osećanje da je čovek “bliži domovini”, ma koliko stotina ili hiljada kilometara daleko se nalazi.

Nikola Radosavljević, momak koji već nekoliko godina živi i radi u Švedskoj, snimio je video na svom Jutjub kanalu “NikRadTV” u kojem pratiocima prezentuje cene omiljenih prehrambenih proizvoda sa Balkana u Švedskoj.

Koliko novca je potrebno izdvojiti da bi i na severu Evrope mogli da uživate u omiljenim ukusima, pogledajte u Nikolinom videu:

D.Stupar

Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com

Izvor Nasiusvetu.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More