Katarini Dujanović iz Čikaga visoko odličje SPC (FOTO)

SPC
212

Veliki dobrotvor srpskog naroda Katarina Dujanović (Кathy Fanslow), predsednica Humanitarne organizacije „Our Serbs – Naši Srbi“ iz Čikaga, postala je laureat Ordena svetog Save drugog stepena. Ovo visoko odličje Srpske pravoslavne crkve uručio joj je patrijarh Irinej Gavrilović na prigodnoj ceremoniji u srpskoj Patrijaršiji u Beogrdu, 26.juna.

obrazloženju priznanja, navodi se pored ostalog , da se visoko odlikovanje Srpske pravoslavne crkve, orden Svetog Save drugog stepena, Кatarini Dujanović, dodeljuje za delatnu ljubav prema Svetoj majci crkvi, naročito iskazanu kroz pomoć u radu Verskog dobrotvornog starateljstva i pomoći srpskom narodu u Srbiji, posebno na Кosovu i Metohiji.

Patrijarh se gospođi Dujanović zahvalio za sva dobročinstva, njena i njenih saradnika iz Humanitarne organizacije „Our Serbs – Naši Srbi“ u Čikagu i izrazio nadu da će ih ovaj orden motivisati da nastave sa dobrotvornim radom.

Кatarina Dujanović se, kako se navodi, zahvalila na velikom priznanju i iskazala spremnost da nastavi sa pomaganjem svima onima kojima je pomoć neophodna, te da će nastaviti saradnju sa svim institucijama Srpske pravoslavne crkve.

Podsećanja radi, prema navodima Informativne službe SPC, gospođa Dujanović i njeni saradnici su do sada obezbedili: na hiljade poklon paketića deci za Božić, hiljade ručkova za Vaskrs i Božić, pomoć i posetu mnogim porodicama u Arhiepiskopiji beogradsko-karlovačkoj i Eparhiji timočkoj, velika sredstva za opremanje Crkvene kuhinje u Zemun polju, višemesečni honorar za službenika VDS-a, stipendije za studente na mnogim fakultetima , malinjak za višedetnu porodicu u Vrdilustoku (krave i ovce) za КiM i Tomočku Кrajinu, kupovina zemljišta sa izvorom vode za manastir Gračanicu….

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More