Svi pričaju o ovom čoveku: Zove se Tito Bosna, iz Indonezije je, a sada objašnjava kako je dobio ime (FOTO, VIDEO)

Youtube printscreen CNBC Indonesia
319

Jedan indonezijski novinar poslednjih nekoliko dana postao je prilično popularan na (virtuelnom) prostoru Bosne i Hercegovine.

Reporter kanala CNBC Indonesia je pažnju naših komšija, ali i korisnika društvenih mreža sa šireg prostora bivše Jugoslavije, privukao svojim imenom. Čovek se, naime, zove – Tito Bosna.

Njegovo neobično ime i prezime prva je primetila sarajevska novinarka Arduana Pribinja.

Njegovo ime je Tito Bosna i novinar je iz Indonezije, a upravo njegovo ime, poslednjih dana privuklo je pažnju medija u republikama bivše Jugoslavije.

Mnogi su se pitali da li je ime dobio po Josipu Brozu Titu. Sada se i on oglasio kako bi objasnio kako je zapravo dobio ovo ime.

“Zdravo, moje ime je Tito Bosna. U poslednjih nekoliko dana, identitet mog imena privukao je veliku pažnju medija u Bosni i Hercegovini. Moj otac, koji mi je dao ime, je veliki obožavatelj Josipa Broza Tita. Dao mi je ime u nadi da će tako dati optimizam Bosni i Hercegovini, koja je jednom doživela građanski rat u Jugoslaviji, zemlji u kojoj je Tito nekad služio kao premijer, a potom i kao predsednik”, napisao je on na Tviteru, te dodao:

“To je moje pojašnjenje građanima i medijima u Bosni i Hercegovini koji su došli da me direktno pitaju o mom imenu. Hvala vam puno, moje čestitke i poštovanje voljenim građanima Bosne i Hercegovine”, poručio je novinar koji radi za CNBC Indonezija.

Izvor b92.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More