Grčka dijaspora pomaže Srbiju

170

Princeza Katarina Karađorđević svečano je danas isporučila donaciju u vrednosti od 15.000 dolara Institutu za onkologiju Vojvodine. Fondacija Princeze Katarine ostvarila je ovu važnu donaciju u saradnji sa Stavros Niarhos fondacijom iz Njujorka, saopšteno je iz PR službe Karađorđevića.

Donacija se sastoji od 8 infuzionih pumpi koje se koriste za precizno doziranje lekova i tečnosti kod najteže obolelih pacijenata.

„Stavros Niarhos fondacija je naš dugogodišnji prijatelj i partner, uz čiju pomoć smo proteklih godina u nekoliko zdravstvenih centara u Srbiji isporučili medicinsku opremu vrednosti veće od milion dolara. Samo ove nedelje, pored donacije u Novom Sadu isporučićemo pomoć i Kliničkom centru u Nišu i Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu, ukupne vrednosti od oko 100,000 dolara.

“Za moj humanitarni rad su najvažniji pojedinci i organizacije velikog srca. Ja i moja fondacija ćemo nastaviti naš rad da pomažemo zdravstvo Srbije“, reklaje princeza Katarina.

Prof. dr Zoran Radovanović, direktor Instituta zahvalio je na ovoj donaciji i izrazio je želju za nastavkom uspešne saradnje sa princezinom Fondacijom.

Osim pomoći u nabavci medicinske opreme i materijala, fondacija princeze Katarine organizuje brojne edukacije za lekare, kao i stručne posete eksperata zdravstvenim institucijama u Srbiji. Poslednji u nizu ovakvih dogadjaja bio je 10. jubilarni kongres srpske medicinske dijaspore koji je nedavno održan u Beogradu. Sledeći Kongres srpske medicinske dijaspore održaće se od 18. do 20. juna 2020. takođe u prestonici Srbije.

 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More