Holivudski glumac Majkl Vederli pomaže Srbiju

Foto: Dvor.rs
331

Princeza Katarina Karađorđević i dr Bojana Janković Vederli iz Njujorka zvanično su danas uručile tri infuzione pumpe i jedan hirurški aspirator vrednosti 8.000 dolara Institutu za majku i dete u Beogradu. U njihovoj pratnji bili su američki glumac Majkl Vederli suprug dr Janković i Rouz Glamočlija, članica organizacije “Boca nursing services” iz SAD, koja se bavi personalizovanom kućnom negom, saopšteno je iz princezine fondacije.

“Dr Bojana Janković Vederli je sa 13 godina otišla u Kanadu gde je završila medicinsko obrazovanje. Nakon toga se preselila u Sjedinjene Američke Države gde je završila stažiranje i ostvarila uspešnu karijeru. Dr Janković Vederli je član odbora humanitarne organizacije Lajfline Njujork, koja je pod pokroviteljstvomprinceze Katarine i zajedno sa svojim mužem, Majklom Vederlijem holivudskim glumcem, koji se proslavio ulogama u raznim TV serijama, pomaže Srbiju doniranjem medicinske opreme. Prošle godine dr Janković Vederli je donirala opremu vrednu više od 16.000 evra porodilištu “Narodni front” u Beogradu”, navodi se u saopštenju.

Foto: Dvor.rs

„Zahvaljujem se doktorki Bojani Janković Vederli, koja, iako živi daleko, nikad ne zaboravlja svoju zemlju. Nadam se da će ova oprema unaprediti rad Instituta i poboljšati negu vaših malih pacijenata – istakla je Princeza Katarina.

Doc dr Radoje Simić, direktor Instituta za majku i dete, kao i celokupno medicinsko osoblje Instituta, zahvalili su Princezi Katarini i dr Janković Vederli na donaciji i pruženoj pomoći.

Princeza Katarina, u pratnji Rouz Glamočlija iz Amerike,  takođe danas, uručila je novu medicinsku opremu Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu.  Reč je o PCR aparatu PROFLEX 3×32-WELL PCR SYSTEM sa PROFLEX 96-WELL SAMPLE BLOCK-om koji će se koristiti u procesu genetičkog testiranja nasledne predispozicije za rak dojke i jajnika pacijentkinja u Srbiji. Vrednost donacije iznosi oko 30.000 dolara.

Ova donacija je omogućena kroz bespovratnu pomoć koju je fondacijja princeze Katarine dobila od grčke Stavros Niarhos fondacije iz Amerike. Ova fondacija je, zahvaljujući princezi Katarini, kroz programe bespovratne pomoći zdravstvu u proteklih nekoliko godina Srbiji darivala donacije vredne više od milion dolara.

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More