ČIKAGO: Najavljivali patrijarha, a on nije došao! 

Foto: printscreen/youtube/ TV Hram
520

Na  crkveno-narodnom saboru u Čikagu  i svečanostima u čast jubilarnih 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne, čije je održavanje počelo 13. i traje do 16.jula, u manastirina Nova Gračanica i Svetog Save  ne učestvuje patrijarh srpski Irinej.

Njegov dolazak su mesec dana ranije najavljivali u Eparhiji novogračaničko-srednjezapadnoameričkoj. Čak  su odštampali i obnarodovali plakat da će poglavar Srpske pravoslavne crkve 14.jula 2019. služiti liturgiju u manastiru Svetog Save u Libertivilu.

Foto: facebook/ Sveti Sava Libertvil

I nadležni episkop Longin Krčo u razgovoru za “Serbian times” izjavio je da se očekuje patrijarhov dolazak.

Gepostet von Saint Sava Monastery am Sonntag, 14. Juli 2019

Patrijarh Irinej je, pak, 14.jula, na  ( letnji) praznik posvećen svetim vračima Kozmi i  Damjanu služio liturgiju u crkvi Svetog Luke u Beogradu.

#ПатријархИринеј: "Ничему се Господ није задивио у овом свету осим ономе што је највредније и највеће – а то је вера. То је једино дивљење које је Господ показао…"

Gepostet von Телевизија Храм am Sonntag, 14. Juli 2019

Zašto patrijarh nije otišao u Ameriku?   Da li je u pitanju zdravstveno stanje, s obzirom na činjenicu da Njegova svetost 28. avgusta navršava 89 godina?

Na ova pitanja u kabinetu poglavara SPC portalu Naši u svetu je rečeno da je patrijarhovo zdravlje dobro, ali da nije otišao u Čikago zbog drugih razloga i obaveza koje ima.

Ode patrijarh u Ameriku…

Da li će patrijarh Irinej krajem avgusta ipak otići u Ameriku, pokazaće vreme. Jer, njegov dolazak u Kaliforniju, na proslavu jubileja SPC i Eparhijski dan, koji se održavaju od 30.avgusta do 1.septembra,  već uveliko najavljuje Eparhija zapadnoamerička koju predvodi vladika Maksim Vasiljević.

R. Lončar

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More