Donald Tramp: U meni nema ni trunke rasizma!

Njegove poruke na Tviteru u kojima napada četiri demokratske poslanice Kongresa, izazvale su negodovanje

foto:printscreen/youtube/Fox news
107

Američki predsednik Donald Tramp danas se žestoko branio da nije rasista, ali njegove poruke na Tviteru u kojima napada četiri demokratske poslanice Kongresa, izazvale su negodovanje i kod njegovih republikanaca, koji se još nisu izjasnili o tom pitanju, piše N1.

“Te poruke nisu bile rasističke. U meni nema ni trunke rasizma”, naveo je Tramp pozivajući republikanske poslanike da ne padnu “u zamku” demokratskih protivnika.

Otkriveno na čemu Trampova ćerka štedi i šta sve ne želi da radi u Crnoj Gori iz bezbedonosnih razloga! (FOTO)

Predstavničkom domu Kongresa je predložen tekst na glasanje u kojem se osuđuju Trampovi ispadi.

Američki predsednik ponovo je juče žestoko verbalno napao četiri demokratske poslanice u Kongresu optužujući ih da “vole neprijatelje” Amerike i poručio im da mogu da napuste SAD ako nisu srećne u toj zemlji.

“Ta grupa od četiri osobe se stalno žali”, rekao je Tramp u Beloj kući aludirajući na poslanice, Aleksandriju Okazio-Kortez iz Njujorka, Ilhanu Omara iz Minesote, Rašidu Tlaib iz Mičigena i Ajanu Presli iz Masačusetsa.

“Te osobe mrze našu zemlju. One šire žestoku mržnju. Ako niste ovde srećne, možete da idete”, dodao je Tramp.

Američki predsednik je pre dva dana rekao da te poslanice “mogu da se vrate odakle su došle”, čime je izazvao kritike lidera demokrata koji su ga označili kao rasistu i ksenofoba.

Aleksandrija Okazio-Kortez je poreklom iz Portorika, Ilhana Omar je došla u SAD kao izbeglica iz Somalije, dok je Rašida Tlaib prva Amerikanka palestinskog porekla koja je ušla u Kongres. Ajana Presli je prva tamnoputa Amerikanka koja je izrabrana da predstavlja Masačusets u Kongresu.

TAGOVI:

Izvor N1
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More