Bojana Novaković, zvezda australijske serije “Instinkt”: U Holivudu joj nedostaju srpski gajevi

Foto: printscreen/youtube
301

Tridesetosmogodišnja Beograđanka Bojana Novaković  napustila je Srbiju kada je imala samo sedam godina i sa roditeljima se preselila u predaleku Australiju. Kao devojčica maštala je o tome da postane lekar, ali nakon što je s 12 godina debitovala kao glumica u seriji “Kuća zabave”, predomislila se i krenula putem umetnosti. Studirala je na koledžu Mekdonald u Sidneju (bila je student generacije), a zatim je na Nacionalnom institutu dramskih umetnosti stekla diplomu dramskog umetnika. Posle zavidne pozorišne, filmske i TV karijere u zemlji kengura, Novakovićeva je karijeru “preselila” u Holivud, gde već desetak godina niže uspešne uloge.

Zvezda serije “Instinkt” (Foks krajm), studirala je na koledžu McDonald u Sidneju (gde je bila 1999. godine) i diplomirala je NIDA sa diplomom dramskih umetnosti 2002. godine, od kada su se uloge samo nizale  a i nagrade. Igrala je rame uz rame sa Kijanu Rivsom u filmu GeneracijaUm…”, sa Melob Gibsonom u “Ivici tame”, ali sa ulogom u hit seriji “Instinkt” Bojana je postala pravi predstavnik Srbije na svetskoj glumačkoj sceni.

U toku je snimanje druge sezone, a ovako je opisala odnos sa glumcem Alana Kaminga, što je po njenom mišljenu dovelo do uspeha ove serije:

“Odnos, iliti takozvana hemija, između mene i Alana Kaminga nešto je najvažnije kad je reč o uspehu “Instinkta”, ali nije jedino što je doprinelo dobrom prijemu kod publike. Prvi put u jednoj TV drami imate slučaj da je glavni muški junak homoseksualac. Producenti su Alanu, odnosno njegovom liku profesoru Dilanu, mogli da daju muškarca za partnera. Ili neku devojku kojoj bi on bio šef. Njegov partner, međutim, nije neko ko je klasičan karakter. Njih dvoje su specifični zbog toga što oboje imaju neke svoje neuroze. On ih manifestuje spolja, a njene su duboko skrivene. Lizi je ta koja je emotivno nedostupna, što, takođe, nismo često susretali na televiziji. Dodatno, ona je njegov šef. Čini mi se da je to bio pametan izbor, budući da na to gledaoci nisu dosad nailazili u serijama. Pogotovo ako se u obzir uzme i žanrovska neodređenost “Instinkta”. Istovremeno je triler, drama, ali ima i elemenata komedije. Ljudima se to dopada. Kad nekome opišete seriju sa dvoje uvrnutih ljudi koji rešavaju zločine, rado će je pogledati”, rekla je svojevremeno mlada Beograđanka.

Gepostet von Bojana Novakovic am Mittwoch, 14. März 2018

Uglavnom uspeva da dođe u Srbiju jednom godišnje. Ostane mesec dana ili nešto manje, i obično to vreme provede obilazeći porodicu, a na pitanje šta joj najbiše nedostaje iz rodnog kraja rekla je:

“Ljudi. Prijatelji, braća i sestre od tetke, i naravno, selo. Kad odem u Užice, obožavam da obilazim sela u kojima žive moji rođaci. Volim da šetam po gajevima, da uživam u prirodi. Toga u Holivudu nema”, iskrena je Bojana.

Season Two of Instinct premiered last night. Woohoo! Here's a chat I had with the delightful Baker Machado and Vanessa…

Gepostet von Bojana Novakovic am Montag, 1. Juli 2019

Na ruci ima tetovažu na kojoj piše Tamo daleko kao svakodnevni podsetnik da se rodila u zemlji koja je daleko od mora. Ćirilica je prvo pismo koje je naučila i seća je na to kako joj je život počeo.

Foto: wikipedia

“Sećam se parka kod Hrama Svetog Save, pamtim ukus reform torte koju mi je mama pravila, vikend putovanja u Požegu i selo Gajeve, igranja žmurki sa starijom decom i toga što sam bila zaljubljena u jednog Acu. Pamtim odlaske u Pozorište Boško Buha i miris sladoleda kapri. Sećam se i drugarice sa kojom sam njenoj mami pravila svemirski brod kojim bi mogla da otputuje na Mesec pošto je uvek na naše pitanje da li nešto smemo odgovarala rečenicom: I ja bih da idem na Mesec”, rekla je davnih godina australijska glumica srpskog porekla za Glossy.

Na svom FB nalogu često objavljuje snimke sa svojom majkom.

Running lines with mama. #BasicCompassion #ThatsEthics#Ethics

Gepostet von Bojana Novakovic am Montag, 20. August 2018

Novaković takođe vodi sopstvenu nezavisnu pozorišnu kompaniju, Ride On Theatre Sidnei i Melbourne sa ko-rediteljkom Taniom Goldberg.

Bojana ima mlađu sestru, Valentinu Novaković, koja je takođe glumica, poznata po tome što je nastupala u australijskoj sapunici Neighbors.

Izvor IMDB.com, wikipedia, Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More