Drinska regata kao brend Srbije: Okuplja više od 100.000 ljudi iz celog sveta (VIDEO)

Foto: PrintScreen/YouTube
657

BAJINA BAŠTA- Više od 20.000 učesnika 26. Drinske regate na oko 1500 plovila spustilo se danas od Perućca do Rogačice.

Čamce, brodiće i improvizovana plovila predvodilo je sedam drvenih splavova, a ministar Nenad Popović rekao je da je Drinska regata brend Srbije.

Ministar, koji je inače prvi put učestvovao na regati, kaže i da je Drina naša najlepša i najbrža reka, a potencijal koji Srbija ima u turizmu, pogotovu na rekama, je ogroman.

“Trebalo bi uložiti još mnogo truda i sredstava da ova regata postane još poznatija, da se brendira i da ceo svet sazna za nju. Ja sam siguran da će i iduće godine biti još mnogo više turista i gostiju. Ovo je brend Srbije”, rekao je ministar bez portfelja zadužen za tehnološki razvoj.

Predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović naveo je da Drinska regata ponovo ruši sve rekorde u posećenosti.

“To je bilo nezamislivo kada smo sve ovo počeli i mi ćemo morati da još više opremimo infrastrukturno i start i samo pristanište čamaca”, rekao je Filipović.

On je dodao da u Bajinoj Bašti koja ima 27 hiljada stanovnika, regata kao najstarija i najmasovnija manifestacija na Drini okupi i 100 hiljada ljudi.

Tokom regate traje i MOST fest na kome je sinoć nastupala Lepa Brena, dok su večeras zakazani nastupi Riblje Čorbe i Marije Šerifović.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More