Čarobno venčanje na Kalemgdanu! Došli čak iz Australije, a prijateljica im priredila posebno iznenađenje! (FOTO, VIDEO)

Foto: Ilustracija
393

Ko god da se danas našao na Kalemgdanu, znatiželjno je gledao u “čudo” postavljeno na ulazu u Beogradsku tvrđavu. Ogromne zavese duge 10 metara na dvema glavnim kulama, ukrašene sa 10.000 ruža iz Holandije zaintrigirale su prolaznike. “Šta je ovo?”, pitali su se. A onda su se pojavili mladenci i stvari su postale mnogo jasnije – svima osim mladi i mladoženji Stejsi Petrakis (29) i Aleku Đokoviću (32) iz Australije koji nisu mogli ni da naslute šta će dočekati pre proslave venčanja.

“O, Bože. O, Bože!”, govorila je mlada dok je ushićeno prilazila ka cvetnoj i nadasve nesvakidašnjoj instalaciji.

Oduševljen i iznenađen bio je i mladoženja, kao i gosti koji su ih pratili (170 zvanica je sa Stejsi i Alekom doputovalo iz Australije).

A čim su mladenci zakoračili na crveni tepih koji je vodio do ulaza u tvrđavu, usledilo je još jedno iznenađenje.

Pred njima su zaigrali članovi kulturno-umetničkog društva “Talija Art Co”. Izveli su splet tradicionalnih igara, pa su se u trenu na istorijskom mestu spojili tradicija i modernost. I ljubav, pre svega!

Niko nije ništa govorio, zbog uzbuđenja sigurno, ali su zato aplauzi prekidali “tišinu”!

Znate kako osmeh ne može da se odglumi, a osmeh na mladencima je rekao: “Iznenađenje je uspelo”I osmeh i suze koje smo primetili.

Radoznalo su ih ispratili i posetioci Kalemegdana, što domaći, što strani turisti.

“Bilo je prelepo. Nismo očekivali ovako nešto!”, rekli su nam Stejsi i Aleks ubrzo nakon što je iznenađenje privedeno kraju.

Uskoro ćete na portalu Žena. rsmoći da pogledateintervjue sa mladencima, utiske gostiju iz Australije, kao i intervju sa ženom koja je “kriva” za sve ono što se desilo na Kalemegdanu, a koja je jedna od svetski najpoznatijih organizatorki venčanja.

Ljubav Stejsi australijsko-grčkog porekla (sa 20% procenata srpskih gena, kako nam je rekla mladoženjina mama) i Aleka, mladića iz Srbije, koja je počela pre tri i po godine, nije mogla da se kruniše na bolji način. Ona ni na sekund nije posumnjala da je najbolji prijatelj njenog brata u kojeg se zaljubila sa 13 godina pravi izbor za nju.

I da, uzela je njegovo prezime. Od danas je Stejsi Đoković ( sa svojim izabranikom iz Srbije sklopila je danas i crveni brak u Sabornoj crkvi u Beogradu).

Foto: PrintScreen/YouTube

Bračni par Đoković se zatim sa zvanicama uputio u restoran na Kalemgdanu, gde je dočekao miks tradicionalne i moderne kuhinje. Služio se večeras i KAJMAK!

A na meniju su se našli: domaće predjelo – govedina, svinjetina i pršuta, pomenuti kajmak, pečeni pasulj i pita sa sirom. Zatim, rižoto sa porcini pečurkama i crnim tartufima, garden i šopska salata, biftek sa sosom od tartufa, seckana jagnjetina sa svežim paradajzom i grilovanim povrćem i pregršt deserata. Za slavljeničku tortu izabrana je “mandarina” torta.

Zanimljivo je da mladenci koji su već dolazili u Srbiju (Stejsi Zlatibor izdvaja kao posebno mesto)nisu znali ni kako će izgledati slavlje. Detalje organizacije otkrili su nakon što su ušli u restoran.

Nas pak nisu želeli da drže u neizvesnosti pa su nam otkrili da će prvi ples odigrati uz pesmu Džona Ledženda “All of me”, a da će nakon slavlja u Beogradi otići na medeni mesec u Grčkoj.

View this post on Instagram

Beskonačno obožavanje 💙❤️

A post shared by Ivana Andjusic Maksimovic (@ivanamaksimovic) on

ZBOG ČEGA SU SE VENČALI BAŠ U BEOGRADU?

Mladenci su mogli da biraju gde će sklopiti brak, a našu prestonicu odabrali su iz sledećeg razloga:

“Ovde je prelepo. Njegova porodica živi ovde i želela sam da bude sa njim na veliki dan”, rekla nam je Stejsi koja je sjajno izgledala u venčanici sa korsetom i dugačkim velom.

ZA SVE JE ZASLUŽNA NADIA DURAN

A instalaciju koja će i sutra biti na Kalemgdanu kako bi svako ko želi, mogao da se slika ispred nje, osmislila je Nadia Duran, organizatorka venčanja iz Australije.

Kako nam je rekla, uradila je ovo iz ljubavi prema mladencima i našoj zemlji u kojoj je nakon studiranja pronašla prvi posao i koju smatra drugim domom.

Gepostet von Nadia Duran am Freitag, 26. Juli 2019

Smatra da je ovo sjajan način da se promoviše Srbija, a u tome ju je podržala Turistička organizacija Beograda koje je rekla veliko “da” njenoj ideji.

To što je foklor bio deo iznenađenja nije nimalo slučajno jer je Nadia kao diplomirani informatičar pre desetak godina bila članica KUD-a “Branko Krsmanović” u Beogradu.

U realizaciji romantične zamisli pomogli su joj ljudi iz njenog tima, njih desetoro, koji su juče postavili sve detalje instalacije, a danas njenu ideju do kraja sproveli u delo (zavese su na 10 metara visine podignute uz pomoć krana).

Zadivljena je realizacijom i već je najavila da na umu ima pregršt novih ideja za venčanja, od kojih će se mnoga desiti u Srbiji.

Očekuje se da će sva naredna kao i prethodna biti događaji o kojima će se dugo pričati.

Kada se spoje kreativnost Nadie Duran i ljubav, zaista nastaju svadbe za pamćenje.

NADIA DURAN SINU DALA IME PO NOVAKU ĐOKOVIĆU

Nadia Duran rođena je u Huarezu u Meksiku, gde je završila studije informatike. Nakon diplomiranja 2001. dobila je svoj prvi posao i to u Srbiji.

U Beogradu je živela i radila osam meseci, a nakon što joj je istakao ugovor, otišla je u Sidnej, gde i danas živi. Tamo je 2006. osnovala kompaniju “Event Designer”.

Za venčanja koja organizuje nagrađena je priznanjem Australijske akademije za venčanja.

Mama je jednog Novaka koji je dobio ime po teniskom asu Novaku Đokoviću kojeg ona obožava (možda nije ni slučajno što mladoženja nosi prezime Đoković, a zbog kojeg je njegov otac uveren da su rođaci porodice čuvenog sportiste).

I sinčić je ovog jula doputovao u Beograd i izbliza se uverio u umeće svoje mame.

Ruže i to 10.000 njih (crvene holandske “Rhodos” ruže) poklon su “P.J Dave Flowers” iz Kenije, a u Srbiju ih je doneo “Blumen Market”.

 

Izvor Blic žena
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More