Austrijski integracioni fond nudi besplatno učenje nemačkog na online portalu

Foto: Ilustracija
357

„Moj jezički portal“ (Mein Sprachportal) je internet platforma za strance i predavače nemačkog jezika koju je omogućio Austrijski integracioni fond (ÖIF).

Doseljenicima  i zainteresovanima koji žele da uče nemački jezik, Austrijski integracioni fond nudi besplatnu ponudu za učenje, koja se sastoji  od video snimaka, raznih vežbi i primera za ispite, piše Dijaspora.TV.

Na ovaj način, nemački jezik se može brzo i jednostavno naučiti i poboljšati trenutno znanje. Osim toga na internet stranici se nalaze aktuelne informacije o kursevima nemačkog jezika i ispitnim rokovima u određenim jezičkim  institucijama. Informacije i sadržaji su dostupni na nemačkom, bosanskom/hrvatskom/srpskom, engleskom, francuskom , turskom i drugim jezicima.

Austrijski fond za integraciju (ÖIF) ovim  jezičkim portalom je proširio svoju ponudu u oblasti  elektronskog učenja (e-Learning). Zainteresovani  mogu jednostavno od kuće da testiraju svoje znanje nemačkog jezika, kao i da poboljšaju znanje uz vežbe i sadržaje.

Kroz konkretne pripreme korisnici usluga ovog portala mogu da provere „da li su spremni“ za jezički ispit Austrijskog integracionog fonda.

Jezički portal ne nudi samo podatke o sertifikovanim jezičkim insitutima širom Austrije, nego i o insitutima u inostranstvu koji organizuju kurseve nemačkog jezika, a koji su priznati u Austriji.

U fokusu su kursevi nemačkog jezika za specifična zanimanja, kao  što je na primernemački jezik za osoblje za negu u Bečkom kliničkom centru (AKH) ili kursevi jezika za osobe koje treba da nostrifikuju svoje diplome.

Austrijski integracioni fond je zajedno sa jezičkim portalom istovremeno pokrenuo i svoju„jezičku telefonsku liniju“ (Sprach-Hotline).

Zainteresovani se mogu i lično posavetovati o odgovarajućem kursu nemačkog jezika putem broja telefona +43 1 715 10 51-250

Više informacija na  internet stranici „Moj jezički portal“ 

Nemački jezik: Obaveza dokazivanja znanja – Integracioni sporazum

Svrha Integracionog sporazuma je da stranci što bolje nauče nemački jezik. Da bi dobili prvu dozvolu za nastanjenje u Austriji, državljani tzv. trećih država (u koje spadaju Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina i još uvek Hrvatska) od 1. jula 2011. godine dokaz o znanju nemačkog na nivou A1 moraju imati još pre dolaska.

Nakon doseljenja, oni imaju obavezu da za 24 meseca ispune Integracioni sporazum (Integrationsvereinbarung), odnosno polože ispit nemaökog jezika na nivou A2.

Izvor Dijaspora.TV
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More