Beč obara sve rekorde: Prihodi od turizma porasli za skoro 24 procenata

146

BEČ – U prvoj polovini ove godine Beč je ostvario novi rekord u prihodima od turizma, kao i ostvarenim noćenjima.

Broj noćenja porastao je za 9,9 odsto na 7.940.000 gestiegen, a prihod hotela i pansiona porastao je za 23,5 odsto na 359,4 miliona evra, saopštile su bečke valsti.

Samo je “Europrajd” doneo Beču 1.548.000 noćenja i značajno doprineo uspešnom poslovanju hiteljerstva.

“Turizam u Beču je ostvario značajan prihod i broj noćenja. To je rezultat atraktivnosti Beča kao turističke destinacije, ali pre svega stalne aktivnosti bečkih turističkim preduzeća. Uspeh turizma cene i građani Beča”, istakao je ministar finansija, privrede, digitalizacije i međunarodnih odnosa u vladi pokrajine Beč i šef “Beč turizma” Peter Hanke.

On je ukazao da je 82 odsto noćenja ostvareno od strane stranih godinu, te da su deset najvažnija tržišta odakle dolaze turisti zabeležila rast.

Tako je broj noćenja ostvarenih od strane turista iz Nemačke porastao za pet odsto, Velike Britanije za šest procenata, Švajcarske i Kine za osam odsto, SAD za deset odsto, a Italije za 30 procenata.

Do 2020. godine Beč želi, prema usvojenoj strategiji, da dostigne 18 miliona noćenja i jednu milijardu evra prihoda o turizma.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More