Bolnici u Čačku velika pomoć od princeze Katarine Karađorđević (FOTO)

Foto: PrintScreen/YouTube
165

Opšta bolnica u Čačku dobla je medicinsku opremu u vrednosti od 40.300 evra za pedijatrijsko, ginekološko-akušersko i ORL-maksifacijalno hirurško odeljenje, zahvaljujući Fondaciji princeze Katarine Karađorđević.

Donacija novog ultrazvučnog aparata marke Samsung u vrednosti od 31.200 evra rezultat je svečane dobrotvorne večere povodom 25. godišnjice humanitarne organizacije Lajflajn London, koja je je nedavno održana u hotelu „Kleridžiz“ u Londonu, u prisustvu prrestolonaslednika Aleksandra i princeze Katarine, kao i ministra zdravlja Republike Srbije, dr Zlatibora Lončara.

Foto: Dvor.rs

Donaciju kardiotokografskog (CTG) monitora za trudnice, vrednog 4.100 evra obezbedila je humanitarna organizacija Lajflajn Njujork, čiji je takođe  pokrovitelj princeza Katarina, dok je stomatološka stolica Sirona, u vrednosti od 5.000 evra donacija humanitarne organizacije Projekt „C.U.R.E.“ iz Denvera u Koloradu.

„Moj suprug i ja pomažemo našim ljudima, gde god da se nalaze. Srbija nije samo Beograd i vrlo sam srećna da možemo da isporučimo medicinsku opremu i u drugim gradovima” – istakla je juče princeza Katarina u svom  obraćanju, prilikom uručivanja donacije,  u Čačku.

Princeza Katarina je bila u društvu Beatris Grozdanić i Lazara Vukovića, člana upravnog odbora humanitarne organizacije Lajflajn London, kao i Maruške Topalović, uspešne poslovne žene iz Čačka, koja već dugi niz godina podržava humanitarne aktivnosti princeze Katarine.

Uručenju medicinske opreme prisustvovali su dr Danijela Urošević, pomoćnik Ministra zdravlja Republike Srbije za evropske integracije i međunarodnu saradnju, direktor Opšte bolnice u Čačku dr Radoslav Milošević, kao i celokupno medicinsko osoblje, koje je srdačno zahvalilo Princezi Katarini na ovoj vrednoj donaciji.

Podsećanja radi, Fondacija Princeze Katarine je čačanskoj bolnici u aprilu ove godine već donirala medicinsku opremu u vrednosti većoj od 100.000 evra, a princeza Katarina je poručila da će njena Fondacija i ubuduće podržavati ovu bolnicu.

Izvor Fondacija princeze Katarine
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More