Kraljevčanin proglašen za najboljeg studenta u Rusiji, a sada se vraća da postane deo srpskog tima! (FOTO)

Foto: Ilustracija
216

Andrija Avramović, momak iz Kraljeva, NIS-ov stipendista i „ruski đak“, pre dve godine proglašen je za najboljeg stranog studenta u Ruskoj Federaciji, u okviru konkursa koji sprovodi rusko Ministarstvo prosvete i nauke i Agencija za mlade na federalnom nivou.

Odlukom da mu stipendira studije naftnog inženjerstva u Rusiji, NIS mu je pružio ogromnu priliku za lični i profesionalni razvoj, a njegova interesovanja za geologiju, prirodne i tehničke nauke spojila su se sa planovima kompanije, kaže Andrija. Sve zajedno predstavljalo je odličnu priliku za sticanje kvalitetnog obrazovanja i izgradnju osnove za početak uspešne karijere. On je jedan od 18 studenata druge generacije stipendista NIS-a u Ruskoj Federaciji u okviru programa „Energija znanja“ koji, osim šestoro koji školovanje nastavljaju na master studijama u Rusiji, od septembra počinju da rade u NIS-u.

Studije naftnog inženjerstva na Gubkinskom univerzitetu u Moskvi za Andriju predstavljaju jedan od najlepših perioda u životu. Posle pet godina provedenih u Rusiji ne može realno da oceni svoj studenski život, ali jedno je sigurno – to je najveći izazov koji je sebi postavio.

Gepostet von Andrija Avramović am Donnerstag, 27. Juni 2019

„Odlazak od kuće u drugu zemlju, susret sa novim okruženjem, učenje potpuno nepoznatog stranog jezika, upoznavanje i razumevanje drugačije kulture i načina života čine jedno veliko iskušenje za tek svršenog maturanta kraljevačke Gimnazije. Usledila su nebrojena predavanja, auditorne i laboratorijske vežbe, ogroman broj konsultacija sa profesorima, skoro pa trocifreni broj ispita. Sve su to sada već uspešno prevaziđeni „mali“ izazovi studiranja, a ujedno i osnova za buduću karijeru“, kaže Andrija.

Gepostet von Andrija Avramović am Donnerstag, 27. Juni 2019

Tokom studija na Katedri razrade i eksploatacije naftnih ležišta Gubkinskog univerziteta, svojim radom, zalaganjem i istrajnošću ovladao je velikim brojem stručnih znanja i veština iz oblasti naftnog i gasnog inženjerstva. Za uložen trud i postignute rezultate tokom studija nagrađen je mnogim nagradama i priznanjima, među kojima su nagrada „Zvezda Gubkinskog univerziteta“ za najboljeg studenta i nagrada „Strani student 2017/18. godine Ruske Federacije“. Pored studija učestvovao je u radu mnogih studentskih organizacija, a u Međunarodnom društvu naftnih inženjera (Society of Petroleum Engineers), vodio je nekoliko veoma važnih studentskih projekata.

Gepostet von Andrija Avramović am Donnerstag, 27. Juni 2019

„Moj veliki interes tokom studija predstavljao je naučno-istraživački rad u oblastima koje me najviše zanimaju (razrada naftnih ležišta, hidrodinamičko modelovanje, petrofizika i druge). Učestvovao sam na velikom broju studentskih i stručnih konferencija, simpozijuma, seminara i foruma, gde sam predstavljao i objavljivao rezultate svojih istraživanja u oblastima naftnog inženjerstva, kao rezultat svog rada na realnim projektima iz industrijske prakse. Veliki doprinos boljem upoznavanju sa realnim stanjem u struci pružile su mi i stručne prakse u različitim organizacionim jedinicama NIS-a posle svake završene godine studija“, dodaje Andrija.

Srpkinja proglašena za najboljeg studenta u Rusiji, Danijela se vraća u Srbiju da primeni stečeno znanje (FOTO)

Ovaj multitalentovan mladi čovek kaže i da mu je veoma bitna bila kontinuirana podrška kompanije NIS za sve vreme studija, što mu je pomoglo da se osamostali i olakša i svojim roditeljima. Stipendija NIS-a uključivala je siguran posao u struci u kompaniji, tako da je znao da će mu se veliki trud i rad za vreme studija višestruko isplatiti.

Gepostet von Andrija Avramović am Donnerstag, 27. Juni 2019

„Zahvaljujući kombinaciji rada i zalaganja na studijama Gubkinskog univerziteta, pohađanju različitih vannastavnih aktivnosti, učešću u naučno-istraživačkim projektima zajedno sa stručnjacima i mentorima iz kompanije, čak i pre završetka studija, osetio sam se ravnopravnim članom velikog korporativnog sistema kakav je NIS. Sa velikim nestrpljenjem očekujem početak septembra, svoje zvanično zaposlenje u NIS-u i novi lični izazov na građenju uspešne karijere u struci koju volim“, zaključuje Andrija.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More