SPC dobija 88 miliona dinara od države!

Donacija za obeležavanje osam vekova autokefalnosti

foto:Printscreen/Youtube
183

Vlada Srbije donela je odluku da Srpskoj pravoslavnoj crkvi da još 88 miliona dinara – 30 miliona kao donaciju za obeležavanje osam vekova autokefalnosti i 58 miliona eparhiji žičkoj za završetak radova na izgradnji i uređenju Manastira Žiča i katedralnog hrama u Kraljevu.

Kako je saopšteno posle sednice, članovi Vlade doneli su i odluku da zgrada kompanije Progres u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu dobije status spomenika kulture.

Premijerka Ana Brnabić saopštila je informaciju o radu Kontakt centra, koji je na njen predlog formiran u okviru veb sajta Vlade, čime je prvi put ostvarena neposredna komunikacija sa građanima, koji su u roku od 72 sata dobili odgovor na pitanja postavljana svim ministarstvima i institucijama.

Brnabić je pohvalila rad svih kabineta, jer je procenat obrađenih i odgovorenih predmeta 89 odsto.

Od 5. novembra 2018. godine, kada je Kontakt centar osnovan, do 30. jula, stiglo je 3.867 zahteva građana na koje je, u skoro 90 odsto, odgovoreno u roku od 72 sata.

Izvor N1
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More