Tajna teška šest miliona $! Rasvetljene okolnosti misteriozne smrti jednog od najpoznatijih astronauta!

Objavljen podatak o postojanju dokumenata na 93 stranice o kojima se do sada nije znalo

Foto:Printscreen/Youtube
158

Smrt Nila Armstronga 2012. godine službeno je pripisana komplikacijama nakon operacije srca. Sedam godina kasnije počele su da se rasvetljavaju mutne okolnosti, prenose strani mediji.

Prošle sedmice “Njujork tajms” (The New York Times) objavio je da je primio dokumente na 93 stranice koji otkrivaju spor porodice najpoznatijeg astronauta u istoriji s malom bolnicom u Ohaju u kojoj su ga lečili i operisali.

Ove dokumente dobio je i “Sinsinati enkvajerer” (Cincinnati Enquirer), a takođe su ovom mediju poslata anonimno. Prema novinskim napisima, porodica je zapretila da će da tuži bolnicu zbog nesavesnog rada.

Na kraju su se tajno nagodili, čime je izbegnut skandal. Bolnica je isplatila šest miliona dolara, od kojih su pet miliona dobili Armstrongovi sinovi, Rik i Mark, u zamenu za ćutanje.

U junu 2014. godine Markova supruga, advokatica Vendi, poslala je mejl u kojem je pretila da će s tim informacijama izaći u javnost na 45. godišnjicu misije Apolo 11, u kojoj je Armstrong postao prva osoba koja je kročila na Mesec.

“Ako ovo izađe u javnost, šteta vašem ugledu će biti mnogo veća nego bilo koja zamisliva presuda porote”, napisala je Vendi, prenosi “Sinsinati enkvajerer”.

“Nijedna institucija ne želi da je povezuju sa smrću jednog od najvećih američkih heroja”, rekla je Berta Helmik, advokatica Armstrongovih unuka na sudskim ročištima, a prenosi Tajms.

Armstrongova druga žena Kerol je htela da se zna da nije učestvovala u nagodbi.

Slučaj se odnosio na odluku bolnice u Ferfildu, u Ohaju, da se Armstrong ne podvrgne odmah operaciji u trenutku kada je počeo da pokazuje znakove ubrzanog unutrašnjeg krvarenja, nekoliko dana nakon koronarnog bajpasa.

Prvobitna odluka o operaciji ugrađivanja premosnice takođe je bila upitna.

Portparol bolnice rekla je za “Enkvajerer” da je objavljivanje detalja “vrlo razočaravajuće”, prenosi Al Džazira Balkans.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More