Porodica najozloglašenijeg gangstera tvrdi da on nije u grobu! Traže ekshumaciju! (VIDEO)

Zahtev državi Indijana predali su Majk Tompson i Kerol Tompson Grifit, kojima je Dilindžer bio ujak.

foto: Print screen/Youtube
145

Rođaci jednog od najpoznatiji američkih gangstera iz tridesetih godina prošlog veka Džona Dilindžera zatražili su dozvolu da njegovi posmrtni ostaci budu ekshumirani, jer “imaju dokaze” da u grobu na kojem je njegovo ime nije sahranjen on.

Zahtev državi Indijana predali su Majk Tompson i Kerol Tompson Grifit, kojima je Dilindžer bio ujak.

U dokumentu koji je objavilo Ministarstvo zdravlja Indijane oni traže da se “posmrtni ostaci navodnog Džona H. Dilindžera ekshumiraju zbog forenzičke analize i, ukoliko je potrebno, DNK testiranja”, preneo je AP.

Oni navode da su dobili “dokaze koji pokazuju da čovek koji je 22. jula 1934. ubijen u Čikagu” nije bio njihov ujak Džon H. Dilindžer”.

Među dokazima koje su naveli je da je boja očiju ubijenog čoveka bila drugačija od boje očiju Dilindžera, drugačiji su bili i oblik i veličina ušiju, nisu se poklapali otisci prstiju i čovek koji je ubijen imao je srčane probleme.

 

“Za nas veoma važno da utvrdimo da li je naš ujak živeo i nakon tog 22. jula 1934. Ako nije tada ubijen, želeli bismo da utvrdimo šta je dalje bilo s njim, gde je živeo, da li je imao dece i da li su njegova deca imala dece”, naveli su u zahtevu Dilindžerovi rođaci.

Den Silbermen iz kompanije “A&E Netvorks” rekao je da će ekshumacija biti obavljena u sklopu snimanje dokumentarnog fima o Dilindžeru za “Histori čenel”.

Dilindžer je bio jedan od najpoznatijih američkih gangstera i sa svojom bandom je opljačkao mnoge banke, a u tim akcijama je ubijeno desetoro ljudi. Sam Dilindžer nikada nije bio optužen za ubistvo, a prema zvaničnim podacima ubili su ga agenti FBI, nakon što im podatke o njegovom kretanju dala jedna prostitutka.

Izvor N1

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More