Srpski glumac, svetska slava! Darko Perić igra glavnu ulogu u trenutno najgledanijoj seriji na Netflixu! (FOTO, VIDEO)

Foto: PrintScreen/YouTube
317

Darko Perić je srpski glumac koji igra u jednoj od trenutno najgledanijih serija na Netflixu – “La Casa de Papel”.

Jedna od trenutno najgledanijih serija na Netflixu je „La Casa de Papel“, a glavni lik je Helsinki  koga igra srpski glumac Darko Perić, piše Dijaspora.TV.

Ova nesvakidašnja serija o grupi kriminalaca koji planiraju pljačku fabrike za štampanje novca postigla je ogroman uspeh prvo u Španiji, a zatim i na Netfliksu.

Junaci serije polako dobijaju i fanove širom sveta, a Darko Perić je velikom merom zaslužan za popularnost serije. Helsinki, simpatična gromada od čoveka, koga igra Darko, i koji je u seriji „opasan“ Srbin mekog srca,  osvojio je publiku širom planete. Iako je Darko Perić trenutno možda i najpoznatiji glumac sa ovih prostora u svetu, ne znamo gotovo ništa o njemu.

Evo prilike da malo više saznate o njemu. Darko Perić, „naš“ čovek, poreklom iz Kladova, malog grada na obali Dunava, nije ni sanjao da će postići ovako veliki uspeh. Njegovo  interesovanje za glumu i druge vidove umetnosti, ali i jaka volja i upornost, dovela ga je do današnje slave.

Start u Rumuniji , verovali ili ne

Rođen je u Klаdovu, a interesovаnje zа umetničku scenu pokazivao je od nаjrаnijeg dobа. Prvi put je stupio nа pozornicu kada je imao šest godina i kаdа gа je kubаnskа pevаčicа pozvаlа nа pozornicu dа otpeva jednu pesmu. Od tog trenutkа je nаstupаo u svаkoj predstаvi u školi, i bio aktivan član dramske sekcije.

Posle završene srednje škole u Kladovu, rešio je da napusti Srbiju i odlazi u Rumuniju, na studije veterine. Tokom boravka u u Bukureštu nastavio je da se amaterski bavi glumom, gde je i dobio svoju prvu ozbiljniju ulogu.

Godine 1994. preselio se u Temišvаru, gde je nаstаvio studije medicine i mаgijski svet pozorištа. Nаkon 6 godinа borаvkа u rumunskom multikulturаlnom grаdu, zаvršio je studije i diplomirаo veterinаrsku medicinu sа počаstimа. Zainteresovan dа uči i upoznaje nove ljude, Dаrko se seli u novu sredinu, u Berlin.

Ulogama u kratkim filmovima počinje njegova ozbiljnija glumačka karijera, ali je to tek početak, koji ga ne sprečava da se dalje seli u Barselonu, koja mu se dopala na prvi pogled. Verovatno ga je jaka intuicija zaustavila u Barseloni,  jer je baš u ovom gradu Darko Perić došao do izražaja.

Da je slava u Španiji čista sudbina dokaz je i njegov prvi kontakt sa glumom u ovoj zemlji,  kada ga je jedna agentica zaustavila na ulici zbog interesantnog izgleda.

Bradu nosi od 25. godine,  a možda je baš zahvaljujući svojoj bradi korak po korak krenuo je da radi reklame da bi pre više od 10 godina dobio prvu televizijsku ulogu u seriji koja se snimala u Barseloni.

A onda je došao potpuni preokret i velika potražnja za Darkom. Počinju snimanja u ozbiljnijim produkcijama, brojne serije i saradnja sa poznatim španskim, ali i svetskim zvezdama.

Slava je jurila njega

Darko Perić, zapravo nije jurio slavu, već je slava jurila njega, pa je čak, na zaprepašćenje agenata, odbijao veoma važne uloge, između ostalih i za film koji je kasnije u Španiji dobio nagradu Goja.

Sve je gledao pozitivno i čekao je da se pojavi prava uloga za njega. A onda je stigla potvrda iz Mardida, za popularnu seriju.

Darko Perić je pre snimanja serije „La Casa de Papel“ glumio u još jednoj seriji koja je čak bila gledanija od ove „Mar de plástico“, a zahvaljujući jednom od reditelja te serije dobio je poziv da glumi Helsinkija u svetskom hitu – LCDP.

U nekim scenama Helsinki govori, ali i peva na srpskom, a svojom ulogom je uspeo da ujedini celu nekadašnju Jugoslaviju, posebno pesmom „Svilen konac“ koju pevuši u jednoj sceni.

Malo poznat u Srbiji, ali u svetu omiljen

Darko Perić je pre nekoliko godina  prvi put imao radnu obavezu u Srbiji, na finalu Evrolige. Tokom šetnje Knez Mihailovom, na ulici ga prepoznaju samo stranci. Na svakih par metara morao je da zastaje i da se slika sa fanovima. Ali samo stranci, niko iz Srbije. Ista je situacija i u drugim zemljama širom sveta.

Osim glume Dаrko podučаvа „či kung“ širom svetа u mаsterklаsovimа, pod nаzivom “Či kung, fizičkа i mentаlnа pripremа zа glumce”.

Foto: PrintScreen/YouTube

Iako je postao popularan i cenjen glumac, Darkovi planovi za dalju karijeru su preko okeana. Amerika i Holivud su verovatno sledeća stanica Darka Perića.

Pošto ste malo bolje upoznali Darka i njegov životni put, možete da zaključite da je sve moguće, kad je on u pitanju.

Foto: PrintScreen/YouTube

Ukoliko želite da saznate nešto detaljnije o našem glumcu, posetite  zvaničnu internet stranicu darko-perić.com

Izvor Dijaspora.TV
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More