Poznati američki roker proizvodi srpsku rakiju! Na etiketi baba Ljubica a ime će vas šokirati! (FOTO, VIDEO)

Foto: Ilustracija
440

Bil Guld, basista benda “Faith No More” je zahvaljujući putovanjima sa bendom upoznao različite kulture i tradicije, ali mu se srpska izgleda baš dopala.

Tokom svojih putovanja i nastupa imao je priliku da proba srpsku rakiju, kojom se toliko oduševio da je odlučio da pokrene svoju proizvodnju, piše portal Balkanrock.

View this post on Instagram

#yebiga #forthewin

A post shared by Yebiga (@yebiga_rakija) on

Očaran balkanskom kulturom, odlučio je da napravi svoju ličnu rakiju pod nazivom “Yebiga”.

Foto: PrintScreen/YouTube

“Mnogi ovo ne znaju, ali idući na turneje i putujući decenijama po Balkanu postao sam veoma privržen poznatom alkoholnom piću koje se zove rakija. U toj oblasti se pravila vekovima, ali se čini da većina ljudi u Americi ne zna za nju. I ako znaju, izgleda da su upoznati samo sa gadnim stvarima”, rekao je Guld.

Dodao je da ga ne oduševljava samo ukus već i činjenica da se radi o važnom delu balkanske kulture i da se rakija ispija na venčanjima i sahranama.

View this post on Instagram

#yebiga

A post shared by Yebiga (@yebiga_rakija) on

“Odlučio sam da napravim svoju verziju rakije. Poslednjih nekoliko godina moja misija je bila da donesem u Ameriku dobru rakiju, i to sam napokon postigao sa “Yebiga”, kaže Bil.

“Yebiga” rakija proizvodi se u Srbiji i izvozi u SAD. “Trenutno je dostupna samo u Kaliforniji, ali planiramo da je raširimo po Sjedinjenim Državama”, rekao je muzičar.

Guld je očigledno upoznat sa tradicijom rakije u Srbiji, pa pominje kako je dobra u otklanjanju tegoba prilikom gripa i prehlade, može da se koristi kao vodica za ispiranje usta, za dezinfekciju, ali i poliranje automobila.

Još više fotografija možete pogledati na Instagram profilu “Yebiga _Rakija”.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More