Izgubili ste nešto u Beču? Ne očajavajte, evo kako možete da pronađete izgubljenu stvar!

Pixabay
195

Ako se nekim slučajem dogodi da izgubite nešto u Beču dobro je da znate gde da tražite svoj izgubljeni predmet. Beč je i u tom smislu vrlo dobro organizovan. Isti slučaj je i ako pronađete neku tuđu stvar, piše dijaspora.tv.

Centralna gradska služba za nađene stvari u Beču od prošle godine je počela da preuzima i predmete koje izgube putnici u javnom prevozu. Ko, dakle, u tramvaju, autobusu ili metrou pronađe neku izgubljenu/zaboravljenu stvar i dalje treba da je preda saradnicima Wiener Linien.

Proces se, međutim, ubrzava, tako da nađeni predmeti u roku od dan-dva mogu da se preuzmu u Fundservice Wien MA 48 (Hotline +43 1 4000-8091). Ova služba je povezana i sa Centralnim registrom prijava prebivališta, tako da vlasnici (npr. ličnih isprava i sl.) mogu brže da se pronađu i obaveste.

Gradski servis za izgubljene stvari

U slučaju gubitka nekog predmeta, prvo treba da pitate tamo gde mislite da ste ga izgubili. Ako je predmet pronađen, u Servis za nađene stvari ponekad može da stigne tek posle dve nedelje. Predavanje pronađenih stvari moguće je ubacivanjem u kutije/Fundboxen i ličnim predavanjem na nadležnim mestima.

Potraga za izgubljenim stvarima

Ako ste nešto izgubili, nemojte da izgubite i nadu de ćete to ponovo pronaći. Postoji dovoljno poštenih ljudi u gradu koji nađene predmete predaju nadležnoj službi. Prvo, dakle, pitajte tamo gde ste poslednji put imali izgubljeni predmet (prevozno sredstvo, restoran, prodavnica, pozorište…). Ako je predmet pronađen, tako možete da saznate gde se nalazi. U zavisnosti od vrste predmeta i vremena obrade “slučaja”, moguće je da njegov put do Fundservice-a grada Beča u 5. becirku potraje i do dve nedelje.

U slučaju gubitka u prevoznom sredstvu, prvo treba da se obratite nadležnom prevozniku!

Wiener Linien, Telefon: +43 1 7909-188, E-Mail: funde@wienerlinien.at

Wiener Lokalbahnen, Telefon: +43 190 444

ÖBB, Telefon: +43 1 93000 97 22 222,

Online-Formular Dr. Richard, Telefon: +43 133 100-355

Westbahn, Telefon: +43 1899 00

Izvor dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More