Svi putevi vode u Guču! Pristižu gosti iz celog sveta a zabavljaće ih ove zvezde! (VIDEO)

Foto: Ilustracija
229

Pored orkestara u kojima su vodeći instrumenti trube, na Saboru će koncerte održati grupa “Crvena jabuka”, Bilja Krstić, Dragana Mirković i „Tropiko bend“.

Danas počinje najveća trubačka fešta na Balkanu i trajaće sve do nedelje. Dragačevski sabor trubača, 59. po redu, okupiće goste iz Srbije, Slovenije, Francuske, Nemačke, Poljske, Italije, Mađarske, a ove godine u Guču stižu i ljubitelji trube iz Japana, Meksika i Kanade. Domaćin ovogodišnjeg Sabora je ministar Branislav Nedimović.

Osim tradicionalnih nastupa i takmičenja trubačkih orkestara, promocije narodnog stvaralaštva i srpske kulturne baštine, program će biti obogaćen i sa četiri koncerta poznatih estradnih umetnika: „Crvene jabuke“, Biljane Krstić, Dragane Mirković i „Tropiko benda“. Svi programski sadržaji su besplatni.

Gepostet von Guča festival – Dragačevski sabor trubača am Samstag, 12. August 2017

“Jedva čekamo da dočekamo goste i ispišemo novu stranicu velike trubačke istorije”, rekao je predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

Svi putevi koji vode ka Guči iz pravca Čačka, Kraljeva, Ivanjice, Požege i Užica su dovedeni u stanje da gosti mogu bezbrižno da krenu na putovanje.

Dolović je podsetio da se ovogodišnji Sabor vratio na mesto odakle je sve počelo – u portu gučke crkve, u kojoj će se nalaziti centralna bina, a u varošici će biti postavljene i tri dodatne bine, i to ispred Doma kulture, kod spomenika trubaču i ispred Poreske uprave.

🍻🎺🥁

Gepostet von Guča festival – Dragačevski sabor trubača am Donnerstag, 9. August 2018

U Guči se trenutno traži krevet više jer su gotovo svi kreveti u privatnom smeštaju rezervisani.

Ugostitelji očekuju dobru zaradu. Cene su raznolike, mada će se one sigurno menjati, kako Sabor bude odmicao i kako poseta bude veća. Tako će se rakija prodavati po ceni od 50 do čak 250 dinara (brendirana), pivo od 150 do 250, sokovi oko 200, kilogram prasećeg pečenja od 1.200 do 1.700, a jagnjećeg i više od 2.000 dinara. Porcija kupusa će se kretati od 300 do 500 dinara.

Za ove majstore zna ceo svet: Najbolje srpske trube odjekivaće od sutra iz Guče

Policija je najavila pojačane kontrole na svim prilaznim putevima ka Guči. Na izlasku iz dragačevske prestonice svi vozači će biti testirani na količinu alkohola u organizmu.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More