TV pozdrav iz Beograda – izdvajamo i preporučujemo

Foto/Unsplash/Jens Kreuter
479

Protekle nedelje udarna vest u Srbiji stigla nam je iz Dubaija – činjenica da Kosovo nije dobilo dovoljan broj glasova za ulazak u Interpol, izazvala je lavinu komentara i utisaka koje smo mogli da čujemo u gotovo svim TV emisijama. I pored ove dominantne vesti, na medijskom nebu Srbije zapazili smo i priču o životu dece i mladih u Kosovskom pomoravlju, kako izgleda njihova svakodnevica, šta ih plaši, a šta žele, dok nam TV ekipa slikom i naracijom, zapravao odgovara i na pitanje, da li se nešto promenilo u odnosu na 2011. godinu, kada su novinari prvi put zabeležili kamerom razgovor sa dečacima, a sada mladim ljudima.

U susret Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama, govorilo se i o crnoj statisici ubijenih žena u porodičnom nasilju u Srbiji. Od zabavnog sadržaja, pažnju je izazvao intervju uvek provokativne pevačice Jelene Karleuše.

RTS: Kosovo, zarobljeno detinjstvo

Ekipa emisije „Oko magazin“ je 2011. posetila enklave na Kosovu i Metohiji i razgovarala sa decom koja tu odrastaju. U Cernici, malom selu, mala je škola, mali je i veliki odmor. Dvanaest učenika pričaju o osećaju slobode, provokacijama i ozbiljnim problemima koje imaju.

TV PRVA: Jutro sa Natašom

Voditeljka Nataša Miljković podvukla je crni statistički podatak da je od početka godine u Srbiji ubijeno 30 žena i da su sve one žrtve nasilja u porodici, a do više informacija pokušala je da dođe u razgovoru sa koordinarkom Sigurne ženske kuće Vesnom Stanojević, novinarkom Oliverom Miloš Todorović i profesorkom Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu Dr Nevenom Petrušić. Odgovore na pitanja da li se situacija u Srbiji promenila nakon donošenja novog zakona, zbog čega je svake godine broj žena – žrtava porodičnog nasilja u Srbiji sve veći, kako izgleda kada se potraži utočište u Sigurnoj ženskoj kući, kao i zbog čega se mnoge žene ustručavaju da prijave nasilje policiji – pogledajte u snimku emisije.

TV N1: Jelena Karleuša u Večernjem studiju

Novinarka Emela Burdžović ugostila je i omiljenu i osporavanu, kontroverznu pevačicu Jelenu Karleušu. Pevačica je u svom stilu govorila o tome zašto javne ličnosti ne iznose često svoje stavove, zašto sve više ljudi iz Srbije odlazi u inostranstvu, o višegodišnjem sukobu sa jednom od popularnih koleginica, kao i o tome kako izgleda njen svakodnevni život.

Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com

Izvor Nasiusvetu.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More