“Mladi i srbistika”, u Tršiću predstavljen zbornik učeničkih radova

Foto: PrintScreen/YouTube
113

BEOGRAD – U Obrazovno-kulturnom centru “Vuk Karadžić“ u Tršiću predstavljen je zbornik “Mladi i srbistika” u kome se nalaze radovi učenika koji su prošle godine u tom centru pohađali kurseva posvećene nacionalnim disciplinama.

Kako je danas saopštilo Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u Tršiću su i ove godine organizovani kursevi posvećeni nacionalnim disciplinama: srpskom jeziku, srpskoj kulturi i folkloristici.

Rad prošlogodišnjih učesnika radionica je pretočen u zbornik, a na promociji koja je održana u četvrtak, 8. avgusta, govorili su profesor Miloš Kovačević sa Filološkog fakulteta u Beogradu i profesor Aleksandar Jovanović sa Učiteljskog fakulteta u Beogradu, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Zbornik sadrži 23 rada koja su tematski vezana za srpski jezik, kulturu i folkloristiku.

Kursevi su zamišljeni kao temelj škole nacionalnih nauka u Tršiću, a ove godine ih je pohađalo oko pedeset srednjoškolaca iz Republike Srbije i Republike Srpske, dodaje se u saopštenju.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More