Među poslednjim delima Gordana Mihića bila je serija koja je uzburklala i podelila javnost! (FOTO)

Dok su neki bili oduševljeni drugačijem osvrtu na istorijsku epohu Srbije, drugi su pronalazili svakojake stvari radi kritike.

foto: Printscreen/Youtube
155

Proslavljeni scenarista Gordan Mihić preminuo je u nedelju u 80. godini, a među njegovim poslednjim delima bila je serija “Nemanjići – rađanje kraljevine” koja je izazvala burne reakcije javnosti.

– Problem? Šta je problem? Što su “Nemanjići” već u prve tri epizode doživeli izvanrednu gledanost od preko dva miliona gledalaca, što je takozvani šer skočio na neverovatnih 40,3 odsto? Da zaista ima problema koje proizvode delovi društvenih mreža i neki tabloidi, zar ne bi gledanost drastično pala? A ne da nije pala, nego je stabilna da stabilnija biti ne može. Inače, scenario za TV seriju “Nemanjići” pobedio je na anonimnom konkursu, u čijem su žiriju bili izuzetni autoriteti. Scenario sam pisao pola godine, proučavajući, istovremeno, brojna istorijska dela o Nemanjićima, od 13. veka do danas. Kad je scenario uvršten u program za realizaciju, zamolio sam da ga pročitaju vrsni istoričari i daju svoje primedbe. Tako je i učinjeno. Sve primedbe sam pažljivo pročitao i većinu usaglasio sa tekstom; iako je meni istorija bila samo polazna tačka za dramsku seriju, a ne za ilustrovanu istorijsku čitanku. Nastupio je višemesečni rad ekipe, u projekat su uložena – za naše prilike – izuzetno velika sredstva. Ali već posle novogodišnjeg specijala, koji je trajao sedamdeset minuta i imao je neke probleme (ali ne toliko bitne u poređenju sa ukupnom snagom režije, glume, scenografije, kostima i muzike), desila se neverovatna stvar – reč je o hajci koja se pojavila na društvenim mrežama – ispričao je za “Blic” Mihić.

 

Izvor Bliconline
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More