Sonja je oborila svetske gastronomske sudije a sada nam otkriva recept za najbolju evropsku picu

Foto: printscreen/BBC na srpskom
290

Pica Sicilijana proglašena je za najbolju picu u Evropi koju je napravila Sonja Stojanović, vlasnica picerija “Mama Rosa” iz Pitota. Iako tome ima već dve godine mnogi se vraćaju u ovaj grad zbog tog čarobnog ukusa, zbog čega su Piroćanci posebno ponosni.

Ovako napravljena pica je predstavljena gastronomskim sudijama a Sonja je otkrila njen recept.

Pica koja predstavlja Piroti i istoriju ovog grada jer sadrži nekoliko pirotskih brendova: pečurke sa Stare planine, kačkavalj koji je napravljen u ovom kraju i začini sa Stare planine,

Foto: printscreen/BBC na srpskom

“U Italiji je pobedila Sicilijanska pica sa jagnjetinom koja je spremljena u crnom vinu, kapron inćunima, kačkavaljem i pečurkama iz pirotskog kraja”, otkriva Sonja i dodaje da se jagnjetina kuva nekoliko sati.

Ona kaže da joj je najdraže kad se ljudi vrate jer im je taj ukus ostao autentičan i nešto što ih vuče da ponovo dođu u Pirot.

“Ako mene pitate to je nešto najzdravije što možete da pojedete to je zdrava pica, daleko od brze hrane”, poručuje ova Piroćanka.

Sonja je do sada učestvovala na osam takmičenja u pravljenju pice i osvojila 11 medalja.

Foto: printscreen/BBC na srpskom

Najdraža joj je medalja iz Riminija gde je pobedila Italijane u kategoriji specijalnih pica.

Sonja je nesumnjivo, na ovaj način, sudijama i svetu predstavila ne samo recept za piću nego i Staru planinu, Pirot, i na kraju celu Srbiju.

Sicilijana na pirotski način: jagnjetina sa Stare planine kuvana nekoliko sati i još par tajnih sastojaka 😜🍕👄

Gepostet von BBC News na srpskom am Mittwoch, 14. August 2019

Izvor BBC na srpskom
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More