Vasa iz Srbije otkriva kako se živi u norveškom selu: Poljoprivrednici su ovde bogati ljudi, žive u luksuznim i velikim kućama (VIDEO)

575

Vasa iz Srbije, kojie već nekoliko godina živi i radi u Norveškoj, redovno na svom Jutjub kanalu “Život u Norveškoj” pratiocima priča o raznim aspektima života u ovoj zemlji na severu Evrope.

Vasa je otišao u Norvešku, ali savetuje svima da ne idu iz domovine ako ne moraju (VIDEO)

U jednom od nedavno objavljenih videa, Vasa je pokazao kako izgleda norveško selo, udaljeno oko 200 kilometara od Osla.

-Poljoprivrednici u ovoj zemlji su veoma bogati ljudi…Žive u kućama od 400-500 kvadratnih metara, koje su unutra luksuzno uređene, komforne, sve lepo izgleda…Poljoprivrednici u ovoj zemlji su veoma bogati ljudi…Žive potpuno isto kao recimo, bogati ljudi u Oslu. Prema našoj logici život u “zabiti” znači da se živi siromašno, a ovde je to potpuno kontra- objašnjava Vasa i ukazuje na to koliko je različit životni standard u ruralnom delu Norveške u odnosu na Srbiju.

Još jedna stvar je iznenađujuća za srpsko poimanje sela, a to je da u  norveškom selu postoje uređene pešačko – biciklističke staze.

-Norvežani su inače opsedniti svojim planinama – priča Vasa i dodaje – Mnogi od njih zimski i letnji period koriste za odmor u planinama….Voze bicikle po brdima, tamo ima uređenih staza, veliki su ljubitelji prirode.

On kao još jednu zanimljivost dodaje da se na vrhovima planina  sneg zadržava čak i tokom letnjeg perioda, a kako tačno izgleda krajolik sela u Norveškoj pogledajte u Vasinom videu:

Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com

Emigrant Vasa je prvi put posle četiri godine posetio Srbiju, evo šta je zapazio tom prilikom (VIDEO)

Izvor Nasiusvetu.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More