Prizor od kog zastaje dah, skriveni dragulj Loznice za koji malo ljudi zna (FOTO, VIDEO)

Foto: printscreen/youtube
212

Na samo 7 km od centra Loznice, okružen šumom planine Gučevo, na tromeđi sela Budimlija, Paskovac i Trbušnica, ugnezdio se skriveni dragulj ovog kraja – vodopad Skakavac.

Visok je oko 7.5 metara, a po pričama meštana, predstavljao je sastajalište parova, koji su prema verovanju, imali kasnije srećan zajednički život. I danas ovo mesto privlači mlade parove u nadi da će njihova ljubav biti još veća.

Foto: PrintScreen/YouTube

Od centra Loznice do kraja asfaltiranog dela sela Budimlija stiže se nakon 10-ak minuta vožnje automobilom. Nakon otprilike još 500 metara utabanog šumskog puta dolazi se do ulaza na ograđeno privatno imanje odakle praktično morate da krenete peške kako biste stigli do vodopada Skakavac.

Foto: PrintScreen/YouTube

Malo je Lozničana koji znaju da postoji, a još manje onih koji su videli jedini vodopad u ovom kraju.
Prateći rečicu Budimliju, koju ćete morati nekoliko puta i da preskačete gazeći po kamenju tako da je preporučljivo da se adekvatno obujete, nakon 15-ak minuta stiže se do samog vodopada. Tada, uživanje u čarobnom prizoru, miru i tišini kao i cvrkutu ptica, može da počne.

Foto: PrintScreen/YouTube

Iz obližnjeg odmarališta “Budimlija” potrudili su se da posetiocima olakšaju pronalaženje vodopada i snalaženje u šumi, postavljanjem putokaza, ali i upozorenja da iza sebe ne ostavljaju smeće i brinu o očuvanju netaknute prirode.

Meštani Budimlije i okolnih sela nekada su verovali da ovo mesto donosi sreću u ljubavi, a pričalo se da se ispod vodopada kupaju vile.

Izvor Opanak
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More