Nikola, Aleksandar i Ivan voziće bicikl 700 kilometara da pomognu Strahinji da prvi put čuje glas najmilijih

Printscreen rts.rs
122

Trojica mladih Valjevaca, Nikola, Aleksandar i Ivan, pokrenuli su humanitarnu akciju kako bi prikupili novac za slušni aparat i operaciju troipogodišnjeg Strahinje Milenkovića iz Lebana. Oni će voziti bicikl 700 kilometara za Strahinju pod sloganom “Vozi bicikl – produži život”, piše rts.rs.

Nikola Tomić, Aleksandar Simić i Ivan Mišković od februara su vozeći bicikl imali šest uspešnih humanitarnih akcija. Prikupljali su novac i odneli lično na adrese roditelja bolesnih mališana. Sa voljom se pripremaju da voze 700 kilometara da bi Strahinja Milenković iz Lebana, koji ima tri i po godine, mogao da čuje i počne da govori.

Printscreen rts.rs

Nikola Tomić navodi da Strahinja ima rok od šest do osam meseci da se kohalni implant ugradi u njega da bi po prvi put čuo glas svojih sestara, roditelja i svojih najmilijih.

“Zato potrudite se da me kontaktirate, mene i moje drugare preko društvenih mreža da što pre skupimo novac”, poručuje Tomić.

Printscreen rts.rs

“Vozimo sedamsto kilometara od Valjeva preko Republike Srpske do Budve. Četiri dana putujemo. Ovim putem želeo bih da se zahvalim sponzorima. Imamo devet sponzora koji nas prate u ovom humanom gestu za malog Strahinju”, kaže Aleksandar Simić.

Nikola, Aleksandar i Ivan zaposleni su u jednoj valjevskoj trgovačkoj firmi. Bicikl voze rekreativno.

Printscreen rts.rs

“Nismo članovi nikakve humanitarne organizacije, nego jednostavno vozimo bicikl iz zadovoljstva. Kroz našu vožnju skupljamo dobrovoljni prilog deci kojoj je humanitarna pomoć potrebna”, ukazuje Ivan Mašković.

Operacija koja je neophodna da bi mali Strahinja mogao da čuje, primenjuje se kod dece do četvrte godine. Zbog toga je ovoj trojici humanih momaka veoma važno da akcija prikupljanja pomoći bude uspešna.

Izvor RTS.RS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More