“Izvor Paris” na prvom festivalu u otadžbini

Foto: facebook/ Izvor Paris
334

Belopalanačani su i ove godine bili domaćini tradicionalne gastro manifestacije “Dani banice”, koji se održavao od 9 do 11. avgusta, kada se za takmičenje u pravljenju banica(pite) prijavilo više od 300 domaćica iz Srbije.

Folklorno društvo “Izvor Paris”, članovi prvog ansambla, prvi put su učestvovali na ovakvom festivalu u Srbiji, i sudeći po porukama a i fotografijama, prepuni si lepih utisaka koje nose iz otadžbine.

Foto: facebook/ Izvor Paris

“Izvor” je  tradicionalna je srpska plesna grupa stvorena 2004. godine i čiji je cilj da pesmom i plesovima velikana dele francusku kulturu u Francuskoj i širom sveta. regioni bivše Jugoslavije (Srbija, Bosna, Kosovo i Metohija, Makedonija, Hrvatska, Crna Gora …).

Фотографија корисника Izvor Paris
Foto: facebook/ Izvor Paris

Više od deset godina plesna grupa Izvor nastavlja da se širi kroz predstave svih vrsta, od jednostavnih događaja do pozorišnih predstava, ali i humanitarnih predstava. Izvor je proputovao gradove Francuske, ali i one Švajcarske, Austrije, Holandije, Danske, Švedske i Srbije!

Фотографија корисника Izvor Paris
Foto: facebook/ Izvor Paris

Danas grupu čini šezdesetak motivisanih ljudi čiji je duh pre svega da plešu kroz strast prema plesu i deljenju srpske istorije.

Gepostet von Izvor Paris am Montag, 19. August 2019

Pre ovog festivala članovi društva “Izvor” dodelili su  novčanu pomoć za šezdeset petoro dece iz metohijskih sela, u iznosu od sto evra.

Predsednik Kulturno-umetničkog društva „Izvor“, iz Pariza Dalibor Ignjatović izjavio je za Radio Goraždevac da je ovo deseti put da organizuje akciju „Srcem za srce Srbije“, koja za cilj ima da pomogne deci sa Kosova i Metohije.

Srpski dobrotvori iz Pariza darivali decu sa Kosova i Metohije

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More