Pometnja u gradu: Tenk sa Zvezdinim obeležjima ispred “Marakane” (FOTO+VIDEO)

FOTO TANJUG/ MILOS SIMANOVIC
304

BEOGRAD – Tenk ispred stadiona “Rajko Mitić” “ukrašen” je obeležjima Crvene zvezde u danu kada fudbaleri igraju revanš meč protiv Jang Bojsa za ulazak u Ligu šampiona.

Tenk je juče postavljen na novoizgrađenom navijačkom platou ispred severne tribine, gde su smeštene najvatrenije pristalice crveno-belih.

Upravo je tenk često bio simbol navijača na utakmicama Crvene zvezde, uz parole “Zvezdina mašina”, “Severna armija”…

FOTO TANJUG/ MILOS SIMANOVIC

Tenk je praktično kao maketa i bezopasan je, jer unutar njega nema opasnih minsko-eksplozivnih sredstava.

Zvezdin tenk ispred Marakane digao svetske medije na noge, navijači im objasnili suštinu

Fudbaleri Crvene zvezde protiv Jang Bojsa igraju večeras od 21 sat na stadionu “Rajko Mitić”.

Prvi meč u Bernu završen je remijem 2:2.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je ispred stadiona Crvene zvezde postavljena maketa tenka i da se nadležno tužilaštvo izjasnilo da u tom slučaju nema elementa krivičnog dela.

Stefanović je na konferenciji za novinare, upitan za navodni tenk koji su navijači postavili ispred stadiona, rekao je da se ne radi o pravom tenku, već maketi.

Nije moglo bez UEFE u i slučaju tenka ispred Marakane, ali ni bez društvenih mreža (FOTO)

“Radi se o nečemu što podseća na tenk, ima gusenice i neku maketu kupole. Ne radi se o nečemu što može ugroziti život”, naglasio je Stefanović.

On je preneo da se Ministarstvo obratilio nadležnom tužilaštvo i da je o tome obavestilo i Vojsku Srbije.

“Tužilaštvo se izjasnilo da nema mesta za postupanje policije. Kao što znate od oktobra policija vodi istrage na osnovu naloga tužilaštva”, objasnio je on.

Navijači Zvezde tražili kartu više u Bernu, šta je sa pristalicama Jang Bojsa u Beogradu?

Stefanović je dodao da je izvršena kontradiverziona pretraga i da ne postoji nikakvo minsko-eksplozivno sredstvo, municija, ili bilo šta drugo šta može da ugrozi živote.

Rekao je da jedno komunalni organi mogu da ispitaju da li maketa zauzima parking ili drugu vrstu površine i da deluju, te podvukao da to više nije posao policije jer ne postoji element krivičnog dela.

Ministar je rekao i da je policija spremna za večerašnju utakmicu kvalifiakcije za Ligu šampiona između Crvene Zvezde i švajcarskog Jang Bojsa u Beogradu.

FOTO TANJUG/ MILOS SIMANOVIC

“U potpunosti smo spremni sa dovoljnim brojem ljudi da obezbedimo utakmicu. Imamo jedinice na prilazima stadionu još od 7 ujutro”, objasnio je Stefanović.

On je istakao da se policija priprema za svaku međunarodnu utakmicu i kazao da ne očekuje nikakve probleme.

Apelovao je na navijače da ne dozvole da navijčka strasti prerastu u nešto što bi narušilo tu sliku.

“Moja poruka navijačima je da iskoriste ovaj dan kao dan kada će slaviti sa svojim timovima, a ne za nasilje. Nadam se i očekujem da će sve teći u tom pozitivnom pravcu”, kazao je Stefanović.

Portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije major Milan Gujanica izjavio je da je ispred severne tribine stadiona Crvene zvezde postavljen trajno demilitarizovan tenk T-55, koji nije u vlasništvu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i nije sredstvo naoružanja i vojne opreme.

Gujanica je rekao da su sa tenka skinuti ili onesposobljeni svi elementi za vatrena dejstva i pokretanje, kao i da tenk nema motor i transmisiju.

“Tenk nema motor i transmisiju, cev je zavarena, a nišanske i optičke sprave su skinute. U sadašnjem stanju izloženi tenk je maketa i muzejski eksponat”, naglasio je Gujanica, a prenosi Ministarstvo odbrane u saopštenju.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More