Protutnjala “Nostalgija”, Šarganska osmica oživela sećanja

Foto: PrintScreen/YouTube
172

Turistički voz “Nostalgija” stigao je danas na višegradsku železničku stanicu sa Mokre Gore, a ova tura organizovana je povodom devet godina od početka rada obnovljene pruge.

Mašinovođa “Nostalgije” Radomir Milekić, koji svakodnevno vozi na Šarganskoj osmici, rekao je da je pruga od Mokre Gore do Višegrada duga 25 kilometara i da putnici tokom vožnje mogu da vide izuzetne prirodne lepote.

“Vožnja traje oko dva časa, uz zadržavanja na graničnom prelazu. Ove godine smo nekoliko puta dolazili u Višegrad, a sledeća vožnja biće u ponedeljak, 5. septembra. Imaćemo oko 30 stranaca koji su najviše i zainteresovani za vanredne vožnje do Višegrada”, naveo je Milekić.

Direktor višegradske Turističke organizacije Olivera Todorović rekla je da su današnji datum i manastir Dobrun povod da voz “Nostalgija” dođe u Višegrad kako bi putnici uživali u turističkoj vožnji dolinom reke Rzav.

“Ovo je i dodatni turistički sadržaj u Višegradu. Iako postoji veliko interesovanje, nažalost, nemamo redovne vožnje, pa se nadamo da će u narednom periodu brojni turisti iz Višegrada putovati do Mokre Gore, uz obavezno zaustavljanje u Dobrunu ili u Vardištu”, navela je Todorovićeva.

Milan Nikolić iz Leskovca rekao je da mu je današnja vožnja oživela sećanje na neka prošla vremena.

Od 2004. do 2006. godine revitalizovana je pruga od Vardišta do Dobruna, a na današnji dan 2010. godine svečano je puštena u saobraćaj obnovljena pruga od Mokre Gore do Višegrada.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More