„Ukus Srbije“ – festival srpske hrane, običaja i tradicije u Čikagu

Foto: GO4YU
450

Festival srpske kulture, običaja, hrane i muzike pod nazivom „Ukus Srbije“ održaće se u subotu, 31. avgusta, i u nedelju, 01. septembra, na imanju hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Lejk Forestu pored Čikaga.

Festival „Ukus Srbije“ koji organizuje hram Svetog Vasilija Ostroškog i ove godine će, uz pomoć više stotina volontera, pripremati tradicionalna srpska jela kao što su sarma, pečenje, ćevapi, pljeskavice, kolači, pite, palačinke, karamelizovane jabuke i točiti pića među kojima su šljivovica, kajsijevača, loza, pivo….

Festival je prilika da se okupe naši ljudi, ali i da se američka zajednica upozna sa tradicionalnim srpskim gostoprimstvom, kulturom, istorijom, običajima i tradicijom.

Ruski i srpski arhijereji zajedno u San Francisku uz pesmu Oj, Kosovo, Kosovo!(FOTO+VIDEO)

Ipak, ono što krasi srpsku zajednicu u Americi je da se uvek nađu kada je najteže, pa se svake godine prikupi i pomoć za rad naših humanitarnih organizacija.

Ovaj, 16. po redu, festival ugostiće srpske folklorne ansamble, pevačke grupe, pevače i orkestre iz Čikaga, a kolo će se, prema najavama organizatora, igrati non-stop. Pored nagrada za najbolji recept, organizatori su pripremili i lutriju u kojoj mogu da učestvuju posetioci festivala. Jedna od nagrada biće i GO4TV usluga putem koje možete pratiti više od 250 TV kanala i više od 300 radio stanica sa Balkana. Dva srećna dobitnika će osvojiti Double paket na 6 meseci.

Foto: GO4YU

„Ukus Srbije“ spaja ljude zabavom, ukusom i mirisom i jedno je od omiljenih mesta okupljanja naših ljudi od Čikaga do Milvokija.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More