Patrijarh srpski Irinej primljen na VMA

307

Srpski patrijarh Irinej (89) primljen je na VMA pre dva dana zbog visoke temperature i opšte slabosti, potvrdila je danas Tanjugu pres služba Srpske pravoslavne crkve.

Kako je rečeno, on zbog lošeg zdravstvenog stanja nije služio liturgiju u manastiru Rakovica na Veliku Gospojinu, 28. avgusta.

U SPC navode i da se patrijarh uspešno oporavlja i da će na VMA biti zadržan još nekoliko dana, javlja Tanjug.

Njegova svetost prebačen je pre dva dana na VMA, a kako “Blic” saznaje u ovom medicinskoj ustanovi patrijarh se poslednjih dana osećao loše.

“Ima visoku temperaturu i opštu slabost organizma. Sada je stanje stabilno, nadamo se brzom oporavku Njegove svetosti, koji će još nekoliko dana biti zadržan u bolnici, kako bi se poptuno oporavio”, kaže izvor Blica.

Za patrijarha srpskog je poznato da u danu ima po nekoliko susreta, redovno služi i obavlja sve obaveze vezane za Crkvu. kako za Blic kažu u Patrijaršiji, vreme je pretoplo, patrijarh u godinama i ne staje. Njegova svetost pre dva dana napunio je 89 godina, a iz Patrijaršije je upućen na VMA iz predostrožnosti između ostalog baš i zbog godina.

Kako Novosti saznaju, njegovu svetost posetio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor Tanjug, Blic, Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More