Hej Jugosloveni, da li se sećate ovoga? (FOTO)

Foto/Printscreen/You Tube
395

Generacije Jugoslovena dobro pamte stvari koje su obeležile te godine – modele obuće i odeće, fiksne telefone koje smo svi imali iste širom bivše nam zemlje, dizajn ambalaže omiljenih slatkiša…

Dovoljan je samo jedan pogled na neku od starih fotografija, pa da se izazove seta i nostalgični osmeh na licu. Mi smo rešili da vas podsetimo ne ponešto od onoga što budi uspomene na davno prohujalo vreme života u SFRJ.

Nova školska godina samo što nije počela, a sećate li se šta smo svi najviše voleli tokom školovanja? Upisivanje u spomenare drugarima iz razreda.

 

Osim spomenara, “must have” su bili i ovi blokčići sa motivom omiljenih leviski.

Na školskim odmorima, kao i u svakoj zgodnoj prilici, deca ali i oni malo stariji, rado su se sladili čokoladicama “Super”.

Naše majke i bake su pripremale ukusna jela koristeći suncokretovo ulje upakovano u ovakvu ambalažu. Ko se ne bi sećao ovog retro dizajna?

Verujemo da nema dečaka koji se odrastajući u Jugoslaviji, nije igrao baš sa ovakvim klikerima.

Ovaj model telefona je bio neizostavni deo svakog pokućstva.

A onda je stigao i savremeniji model telefonskog aparata u naše domove.

Tada nismo imali You Tube, ali smo imali audio-kasete i ploče.

“Fruktalovi” sokovi su se ispijali sa najvećim zadovoljstvom od Vardara pa do Triglava. Sećate li se da je ova ambalaža morala da se otvori tako što se u uglovima probuši pakovanje vrhom oštrog noža?

A početak dana je bio nezamisliv bez šoljice sveže skuvane “Frank” kafe.

Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com

Izvor Nasiusvetu.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More