Spektakl na Ušću, 60.000 ljudi na Noći muzike! (FOTO+VIDEO)

Foto: Facebook/ Noć muzike
237

Predvođeni dirigentskom palicom Bojana Suđića, Simfonijski orkestar i Hor RTS-a upotpunjeni horom “Kolibri” otvorili su Noć muzike uz stihove “U svetu postoji jedno carstvo … kolariću paniću … kolo vodi Vasa, kolo se talasa … Beograd volim kad sviće”.

FOTO TANJUG / TANJA VALIC

U delu programa “Top klasika” nizali su se popularnini fragmenati najpoznatijih dela. na prvom mestu bila je to Ohridska legenda Stevana Hristića, zatim Verdijev “Hor Jevreja”.

TANJUG / TANJA VALIC

Usledila su dela Žorža Bizea, Aleksandra Borodina, kao i kompozicije Franca Supea, Artura Markesa, Petra Iljića Čajkovskog i nezaobilaznog Karla Orfa.

FOTO TANJUG / TANJA VALIC

Publika je imala priliku da čuje i raskošni glas tenora Anđela Fiorea, koji je prvi put nastupio u Beogradu i između ostalog izveo Verdijevu “La Dona e mobile”.

Maestro Bojan Suđić FOTO TANJUG / TANJA VALIC

Noc muzike…

Gepostet von Ana Bojić am Freitag, 30. August 2019

Fiore, tenor iz Milanske skale za Tanjug je pred nastup rekao da očekuje izuzetan koncert u kome će uzivati zajedno publikom.

Dodao je da deli uzbuđenje svih okupljenih na Ušću, jer do sada nikada nije nastupao pred tako divnom i brojnom publikom na otvorenom.

Noć muzike -Carnina BuranaUšće, NBgd – 30.08.2019.

Gepostet von Branka Knezevic am Freitag, 30. August 2019

U ovom delu koncertu koji je završen uz vatromet, nastupio je i Slobodan Trkulja.

Noć muzike

Gepostet von Марија Благојевић am Freitag, 30. August 2019

https://www.facebook.com/search/top/?q=no%C4%87%20muzike&epa=SEARCH_BOX

Specijalnu muzičku dimenziju i pečat ovogodišnje Noći muzike daće finski sastav “Apokaliptika”, koji je spojem hevi metala i klasike utemeljio novi muzički pravac i zauzeo nezamenljivo mesto na svetskoj sceni.

Program „Plays Metallica by Four Cellos“ ponudiće moćne i originalne interpretacije najvećih savremenih metal hitova, koje će izvesti četvorica virtuoznih čelista.

“Apokaliptika” će Nakon bogate dvadesetogodišnje karijere, miliona prodatih ploča širom sveta i koncerata održanih u preko 40 zemalja očarati i brojnu beogradski publiku koja se okupila večeras na Ušću.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More