Naš glumac u filmu sa Edijem Marfijem, poverena mu jedna od glavnih uloga i za njega će uskoro čuti ceo svet (FOTO)

Foto: PrintScreen/YouTube
216

Mladi glumac Aleksandar Filimonović, koji već četiri godine gradi karijeru u Los Anđelesu, ovih dana je došao u Beograd da napuni baterije i da se pripremi za nove poslovne izazove.

Glumac koga publika pamti po ulogama u ostvarenjima “Montevideo, bog te video”, “Ubice mog oca”, “Ravna gora” “Selo gori, a baba se češlja”, “Beli lavovi” sa nestrpljenjem očekuje američku premijeru Netfliksovog filma “Dolemite Is My Name”, u kome je glumio rame uz rame s Edijem Marfijem i Veslijem Snajpsom, koja bi trebalo da se dogodi u oktobru mesecu.

“U filmu “Dolemite Is My Name”, koji je baziran na istinitoj priči, tumačim lik Džozefa Biharija, legendarnog producenta, najmlađeg brata porodice Bihari, koji je pun entuzijazma nalazio nove talente. Džozef je otkrio i Bi Bi Kinga, a susreo se i sa Rudijem Rejom Murom. Drago mi je što sam imao zajedničkih scena sa Edijem Marfijem i priznajem da uopšte nisam imao tremu jer sam na ovu šansu čekao godinama”, govori Aleksandar.

“On je toliko normalan i ljubazan čovek, koji se uopšte ne ponaša kao zvezda. Odmah smo se profesionalno skapirali i lepo smo se ispričali i van snimanja. Edija sam upoznao i sa mojom mamom Ljiljanom, koja je jednog dana došla na set. Rekao mi je da se i njegova mama zove Lilijan. Lepo samo se družili, a ja sam mu zahvalan što je baš meni pružio šansu (jer je bio i jedan od producenata) da glumim sa značajnim imenima, i to pozitivca, Amerikanca, a ne ruskog teroristu. Moje reči su ga baš dirnule i poželeo mi je mnogo uspeha i sreće u životu i radu”, priča za “Blic TV magazin” Filimonović.

Naš umetnik ima reči hvala i za Veslija Snajpsa, za koga kaže da je izuzetno nasmejan čovek i pored svega što je prošao u životu.

“On je višestruki majstor borilačkih veština i nosilac je crnog pojasa peti dan u karateu, tako da smo se tu našli i pričali o tome. Čak je zakačio našu fotku na svoj instagram profil. Koliko god su oni bili zauzeti, svi su me maksimalno ispoštovali i posvetili mi pažnju”, priča Aleksandar.

Zanimljivo je da je Aleksandar odbijao sve ponude da igra negativce, tj. „loše Srbe“.

“Nijednu takvu ulogu nisam prihvatio i ne kajem se zbog toga. Sećam se da sam, kada su mi prvi put ponudili ulogu srpskog ratnog zločinca u većoj seriji, bez ikakvog razmišljanja odbio. Jeste da mi se steglo srce i da sam mislio da će mi posle toga biti zatvorena mnoga vrata jer će smatrati da izvolevam. Međutim, oni su ispoštovali moje mišljenje. Da se razumemo, ja ne želim da tumačim samo pozitivce, ali ne želim političko pljuvanje”, tvrdi glumac.

Dok je studirao glumu u Njujorku, Aleksandar je imao pomoć roditelja, ali radio je i kao konobar, u obezbeđenju, vozač Ubera…

“Jednom sam vozio gospođu koja je slomila ruku. Odvezao sam je do Urgentnog centra, ali bilo je zatvoreno. Pošto sam bio u spasilačkoj službi, pitao sam je da joj pogledam ruku. Dok sam je fiksirao, setio sam se da vatrogasci imaju stalno prisutnog doktora koji može da pomogne. Ona mi se non-stop zahvaljivala na pomoći. Mesec dana kasnije pozvala me je i zamolila da dođem do njenog supruga i nje u Malibu, da mi se još jednom lično zahvale. Kada sam pozvonio na vrata, izašao je Tom Peti, kantautor, gitarista i muzički producent, legendarni roker čiju sam muziku obožavao. Saznao sam da je on suprug žene kojoj sam pomogao. Tada mi je ponudio posao – da budem njegov asistent. Par meseci sam radio s njim, ali je on iznenada preminuo. Družili smo se i bio je divan čovek”, otkriva glumac.

Aleksandar uvek ističe da njega nikada ne mogu da kupe čari Holivuda, jer on voli Srbiju. San mu je da profesionalno uspe u Holivudu, ali da živi u svojoj zemlji.

“Hoću da uspem pošteno ili da umrem pokušavajući. Život prođe, a prave vrednosti ostaju. Večito sam dete, pravi Petar Pan. Imam tu energiju da svakom pomognem i da isterujem pravdu”, kaže Filimonović.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More