Nove vesti sa VMA o patrijarhovom stanju

FOTO TANJUG / TANJA VALIC
232
Zdravstveno stanje patrijarha je stabilno, a medicinski tim VMA preduzima sve mere lečenja i pružanja adekvatne zdravstvene nege radi bržeg oporavka Njegove svetosti patrijarha Irineja, navodi se u današnjem saopštenju ove medicinske ustanove.
Njegova svetost patrijarh srpski Irinej zbog narušenog zdravlja primljen je na lečenje u Vojnomedicinsku akademiju u četvrtak 29. avgusta.
Konzilijum lekara VMA na čelu sa brigadnim generalom profesorom dr Draganom Dinčićem očekuje da će se patrijarh ubrzo vratiti svojim redovnim obavezama.
Kako “Novosti” saznaju, ne samo što nema ni pomisli da Njegovu svetost, patrijarha Irineja, neko, eventualno, zamenjuje dok je na lečenju na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, već on i u bolnici obavlja redovne poslove poglavara SPC.

Patrijarh na VMA, kako nam je rečeno u krugu njegovih saradnika, potpisuje akte i druga dokumenta, daje instrukcije za rad, dobija redovno informacije o svim poslovima vezanim za redovni rad.

– Patrijarha je nekoliko dana mučila visoka temperatura, koja ga je jako iscrpila, ali se sada stanje stabilizovalo i oseća se neuporedivo bolje nego u četvrtak, kada je primljen na VMA.

Već od danas, 2. septembra moglo bi da bude izvesno kada bi patrijarh mogao da se vrati u Patrijaršiju na kućni oporavak, kažu nam njegovi bliski saradnici.

Patrijarh Irinej je, saznajemo, pun energije, elana i živosti psihičke i fizičke, ali se premorio, nije se odmarao posle dugih putovanja i teških obaveza. Znao je da služi satima liturgiju, a da, recimo, posle toga uđe u klimatizovanu prostoriju “kao da ima četrdeset, a ne 90 godina”.

 

Izvor Naši u svetu, Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More