Kraljevo zove na čuvenu “Pasuljijadu”: Na najstarije srpsko takmičenje u pripremanju čorbastog pasulja stižu i iz inostranstva

Youtube printscreen portal Krug
131

U organizacijilokalne Turističke organizacije, a pod pokroviteljstvom Skupštine grada, na platou kod gradske plaže kraj Ibra u centru Kraljeva, od petka do nedelje biće održan 29. „Srebrni kazan“, najstarije srpsko takmičenje majstora kuhinje u pripremanju čorbastog pasulja, u narodu poznatije kao – “Pasuljijada”.

Na ovogodišnjoj trodnevnoj kulinarskoj manifestaciji, svoje umeće u pripremanju najpoznatijeg jela srpske kuhinje u subotu će pokazati više od 50 takmičarskih ekipa iz Kraljeva i okoline, kao i iz brojnih gradova širom Srbije i inostranstva, a sveukupnom pobedniku pripašće priznanje –„Srebrni kazan“.

U okviru „Pasuljijade“, u petak će se po sedmi put održati i „Riblji kotlić“, takmičenje u pripremanju riblje čorbe, dok je za nedelju predviđeno takmičenje u spremanju ajvara – „Izađi mi na teglu“.

Kao i lane, i ovogodišnja kulinarska manifestacija biće začinjena bogatim kulturno-zabavnim programom.

Svi zainteresovani za učešće na „Pasuljijadi“ mogi se prijaviti u kraljevačkoj Turističkoj organizaciji putem telefona 036/316-000.

Izvor Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More