Novak Đoković u Teslinom Naučnom centru na Long Ajlendu: “Nestvarno je hodati zemljom na kojoj si stvarao” (FOTO)

AP Photo/Frank Franklin II
345

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pre nekoliko dana završio je učešče na US Openu pošto je zbog bola u ramenu predao meč Švajcarcu Stenu Vavrinki. Novak je boravak u Americi iskoristio da poseti Naučni Centar Nikola Tesla na Long Ajlendu, i uz fotografije koje je objavio poslao je sjajnu poruku: “Hvala ti, veliki Tesla”.

“Obišao sam Naučni Centar Nikola Tesla na Long Island-u u Americi. Zahvaljujem se dragim ljudima iz organizacije koji su me toplo dočekali i dozvolili mi da se bolje upoznam sa centrom. Bilo je nestvarno hodati zemljom na kojoj je Tesla stvorio neke od najznačajnijih izuma koji su danas integralni deo modernog sveta. Nikola Tesla je bio multidimenzionalni čovek koji je toliko uradio za ovaj svet da će proći još mnogo godina pre nego što to u potpunosti shvatimo. Hvala ti veliki Tesla. Živeo još dugo tvoj legat i tvoj večni duh koji nas vodi i čuva”, napisao je Novak na svom Fejsbuk profilu.

Veliki broj Novakovim pratilaca komentarisao je njegovu posetu Naučnom centru.

“Ti si jednako veličina kao i Tesla samo u sportu”,  “I on bi bio ponosan da te gleda, jer si ti velikan modernog doba”, “Lepo rečeno o velikanu uma”, “Najbolji način da se oporaviš od mečeva i povreda! Uz misao i delo našeg velikog naučnika”, “Svaka čast! Sportista, koji se divi nauci i naučnicima prevazilazi domen sporta. Zato i jesi br.1”, “Dva velikana”, samo su neki od brojnih komentara oduševljenih Novakovih poštovalaca.

Podsetimo, Novak je i za dan rođenja Nikole Tesle, na svom Tviter profilu objavio njegovu fotografiju uz poruku da ga svakodnevni inspiriše.

“Proslavili smo juče rođendan i večno prisustvo duha genija Nikole Tesle koji me inspiriše svakog dana”, napisao je tada Novak.

Izvor nasiusvetu.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More