Austrijski mediji upozoravaju na opasnost na bečkim bulevarima: Propao im posao u Srbiji pa došli ovde

Foto: printscreen/youtube
343

Austrijski mediji upozoravaju građane na pojavu bandi prevaranata sa istoka koji varaju građane na ulicama Beča.

Šibicarenje je tokom devedesetih godina bilo popularno u gradovima širom Srbije, ali im je onda posao propao jer ljudi više nisu nasedali na njihove trikove.

Banden aus dem Osten ziehen in der Innenstadt den Menschen das Geld aus der Tasche. Das sind ihre Tricks!

Gepostet von Heute am Dienstag, 27. August 2019

Međutim našli su nove žrtve u evropskim prestonicama, a sada se svakodnevno mogu videti na bulevarima Beča. Austrijski Hojte objašnjava kako igra šibicarenja funkcioniše. Čovek koji vodi igru ima tri kutije šibica i jednu lopticu.

Brzim pokretima ruku prebacuje lopticu iz jedne kutije u drugu nekoliko puta, a oni koji žele da učestvuju u igri moraju da pogode ispod koje kutije se nalazi loptica. Deluje lako, ali vešti prevaranti lakoverne ljude lako ostave bez novca.

Foto: printscreen/youtube

Naime, u prevaru su uključeni manipulacija, nameštanje i varanje. Oko šibicara se nalazi nekoliko ljudi, za koje se misli da pokušavaju da na lak način uzmu velike pare. Većina njih su zapravo prijatelji šibicara, koji su tu kako bi namamili ljude i uvukli ih u igru.

Izvor Heute.at
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More