Filip Cvetković, saradnik na Fakultetu primenjenih nauka: Brucoši ne znaju čime će se baviti!

Mladi poseduju sve manji fond reči zbog aktuelnih medijskih trendova, kaže sagovornik portala Naši u svetu

Foto: Naši u svetu
216
Mladi ljudi po svršetku srednjeg obrazovanja najčešće nisu svesni onoga što žele biti, kao i profesije kojom žele da se bave. Ovo za portal Naši u svetu tvrdi Filip Cvetković saradnik fakulteta primenjenih nauka u Nišu.
Kako je nova univeritetska školska godina na pragu sagovornik portala Naši u svetu ističe da bi mladi trebalo da budu i svesni puta kojim bi nastavili svoje školovanje ali i da rade na sopstvenoj  edukaciji.
“Saveti roditelja pretežno idu u pravcu standardnih opcija bez neke komunikacije i posvećenosti detetu, u tom njegovom starosnom dobu, već mladog čoveka. Budući brucoši trebalo bi da obrate pažnju na nove standarde u samom školovanju i ono što im pružaju svi fakulteti univerzitetskih gradova Srbije. Fakultet treba da im pruži odlično teorijsko znanje kao i primenu u praksi! Naravno, na predavanjima trebalo bi posebno istaći sve neophodne elemente koji mogu u potpunosti da pomognu i podstaknu studenta kako bi sam istraživao oblast u okviru koje želi da se obrazuje. Budućnost mladih leži u studiranju i istraživanju onih oblasti koje nam nameće globalni sistem a neke od oblasti su: ekologija, novi izvori energije, tehnologija hrane, nove tendencije u saobraćaju, IT tehnologija… ” izjavio je Cvetković i dodao:
“Da bi napredovali i bili uspešni, moraju neprekidno raditi na sebi i svom usavršanju. Svakako upućujem savet budućim brucošima da idu korak ispred, upijaju znanje koje im se pruža u datom trenutku i okruženju. Problem takozvanog savremenog doba i novih generacija koje dolaze jeste “živa komunikacija”.
Prema rečima našeg sagovornika ona predstavlja njihovu socijalizaciju i prihvaćenost u društvu.
“Nažalost, mladi poseduju sve manji fond reči zbog aktuelnih medijskih trendova i društvenih mreža, što naravno nije tako sa ostalom omladinom koja donosi pozitivne rezultate. Svako od nas bi trebalo da izdvoji vreme za posvećenost duhovnom i kulturnom napretku, ali i tradiciji. Čestim posećivanjem kulturnih institucija kao što su pozorišta, muzeji, biblioteke i galerije doprinosimo sebi i afirmaciji ličnosti. Tačno, obrazovanje jeste bitno za određenu oblast, ali potpuna forma se dobija nakon dodatnog rada koji se stiče istraživanjem van obrazovne ustanove koju pohađate!” , zaključio je Cvetković.
I. Ikraš
Izvor Naši u svetu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More