Kuma predstojeće Parade ponosa biće pevačica Sara Jo: Presrećna sam i ponosna zbog titule kume Prajdu! (FOTO)

Presrećna sam i ponosna što mi je pripala čast da ponesem titulu kume Prajda, poručila je Sara

Foto:Youtube/Printscreen
433

Pevačica Sara Jovanović, Sara Jo, prihvatila je poziv da bude kuma predstojećeg Beograd Prajda, koji će se održati 15. septembra, saopštili su organizatori parade.

“Presrećna sam i ponosna što mi je pripala čast da ponesem titulu kume Prajda. Ovu priliku bih volela da iskoristim da vas pozovem da u nedelju, 15. septembra, zajedno prošetamo Beogradom kako bismo pružili podršku svima koji se plaše da budu ono što jesu”, rekla je Sara Jo.

 

Ona je poručila da se ne odriču sebe i prava da žive i vole kao i svi ostali i najavila da posle šetnje nastupa zajedno sa Bojanom Vunturišević i Zoe u parku Manjež, saopštio je Beograd Prajd.

Kako se navodi, za kume Prajda tradicionalno se biraju žene, istaknute ličnosti iz javnog života, koje su svojim radom, borbom, solidarnošću i javnim zagovaranjem dale doprinos poboljšanju položaja LGBT+ osoba.

Kuma Prajda je neizostavni deo svakog beogradskog Prajda i ona će se kratkim govorom obratiti svim učesnicima i učesnicama šetnje i zvanično proglašasiti početak šetnje.

Takođe, Sara će nakon šetnje nastupati u Prajd Parku zajedno sa ostalim performerima koji su podržali ovogodišnji Prajd i LGBT+ zajednicu.

Sara Jovanović će se ove godine pridružiti svim ženama koje su ponele titulu kume Parade ponosa, a to su: Biljana Srbljanović, Mirjana Karanović, Jelena Karleuša i Suzana Trninić.

Titula kume nema rok trajanja, kumstvo je za ceo život, posebno kada je zasnovano na zajedničkim vrednostima ljubavi, slobodi, solidarnosti i ravnopravnosti, ukazuju iz Prajda.

Beograd Prajd pod sloganom #NeOdricemSe će se održati 15. septembra od 17:00, a Nedelja ponosa se održava od 09. do 15. septembra.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More