Zoran Kesić: Ne krivim mlade što odlaze, ali nastaviću da se svim silama borim da požele da ostanu!

Borimo se na naš način protiv svega onoga što mlade tera iz Srbije, a to su glupost, vladavina prosečnih i poslušnih, dominacija površnosti, primitivizma i burazerskih odnosa, lažne diplome, lažni doktorati, lažni autoriteti, lažne institucije…

Foto: Printscreen/Youtube
199

Popularni televizijski autor za Serbian Times bez dlake na jeziku govori o politici, vlasti, opoziciji, ekologiji, medijima… i otkriva kome veruje, šta ga nervira i kako se bori za budućnost svoje dece.

Vaša gostovanje u Čikagu imalo je velikog odjeka ne samo u Americi, naročito je dobro prošla priča od 1 od 5 kamiona. Kakvi su vaši utisci iz SAD? Planirate li neko novo gostovanje sa svežim pričama “iz materice”?

Dvonedeljni boravak u Americi uspomena je za ceo život, tim pre što smo supruga i ja zajedno doživeli tu avanturu. Decu smo ostavili u Beogradu da ih čuvaju tetke, teče, babe i dede, a mi smo bez trunke griže savesti odlučili da budemo pravi primer loših roditelja i uživamo za svoj groš.

Moje priredbe u Čikagu, Njujorku, Bostonu i Vašingtonu bile su fenomenalne i jako zabavne. Govorim iz svog ugla. Nadam se da je i publici bilo OK. Meni je bilo fantastično, što je valjda i najvažnije.

I da, doći ću opet. Najverovatnije sledeće godine. A posebno mi je drago što sam u Americi uspeo i da oformim čak dva benda od naših ljudi koji žive u Čikagu i Bostonu. Oni su mi bili sjajna muzička pratnja na nastupima i nadam se da će to biti slučaj i kada ponovo budem došao.

Poslednja istraživanja pokazuju da čak 64% mladih želi da ode iz Srbije. Šta mislite o tome i imate li ideju kako to sprečiti? Jeste li i sami nekada pomislili da je “krajnje vreme da palite”?

Boli me kad vidim takve brojke, jer i sam u kući imam dvoje mladih i ne mogu ni da pretpostavim kako bih se osećao da jednog dana požele da odu.
Nije problem da odu, ali da odu daleko, da ne mogu da ih vidim kad poželim… uh!

Nemam ideju kako to da sprečimo osim ovoga što zajedno sa mojim timom “24 minuta” radim već godinama. Borimo se na naš način protiv svega onoga što mlade tera iz Srbije, a to su glupost, vladavina prosečnih i poslušnih, dominacija površnosti, primitivizma i burazerskih odnosa, lažne diplome, lažni doktorati, lažni autoriteti, lažne institucije…

Ne krivim ih što odlaze, ali nastaviću da se svim silama borim da požele da ostanu. Ja ostajem svakako. U dobru i u zlu. Ovo je moj grad (Beograd), ovo je moja zemlja i koliko god da me oboje ponekad nerviraju, ne mogu bez njih, rekao je između ostalo Zoran Kesić za Serbian Times.

Izvor Serbian Times
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More